In vizor

Ziar de Cluj a anticipat corect: Deltamed Cluj mai câştigă 10 milioane de euro pentru furnizarea de ambulanţe către IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunţat în 14 octombrie, potrivit site-uui e-licitaţie.ro,  atribuirea unui contract finanţat din fonduri comunitare în valoare de peste 10 milioane de euro. Obiectul licitaţiei a fost achiziţionarea de “Autospeciale pentru tratamente hiperbarice si oxigeno – terapie“. Aşa cum Ziar de Cluj a anticipat, încă din 11 noiembrie, câştigătoarea licitaţiei este firma Deltamed din Cluj deţinută de către omul de afaceri Dan Gorgan, unul dintre apropiaţii lui Raed Arafat

IGSU a anunţat încheierea unui acord cadru de furnizare autospeciale pentru tratamente hiperbarice şi oxigeno-terapie. O licitaţie organizată de ISU prin care se doreşte achiziţionarea a nu mai puţin de 5.000 de ambulanţe pentru  282 milioane de euro. Contractul este legat de un program  finanţat din fonduri comunitare cu trimitere pe Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Proeictul: Multirisc.

Valoarea contractului estimată iniţial de către IGSU a fost de 10.416.666,67 euro  fără TVA. Din cele trei oferte primite doar una a fost acceptată ca fiind admisibilă fiind totodată declarată şi câştigătoare. Este vorba de oferta firmei Deltamed deţinută de omul de afaceri Dan Gorgan un apropiat al lui Raed Arafat. Valoarea atribuirii contractului către Deltamet Cluj a fost 10.416.660.00 euro cu 6,67 euro mai mică decât cea estimată. 

Deltamed Cluj este condusă de Dan Vasile Gorgan, prietenul de o viaţă al lui Raed Arafat. Cel mai important, este compania care a ras tot ce se putea rade în ultimii zece ani în zona de licitaţii de ambulanţe. Într-o proporţie de peste 90%, parcul auto actual al SMURD este format numai din ambulanţe şi autospeciale care au trecut prin curte pe la Deltamed Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *