Din oras

Ziar de Cluj a adus fericire pe strada Fericirii

Ziar de Cluj a publicat două materiale săptămâna aceasta, referitoare la situația dezastruoasă de pe strada Fericirii, unde, după ce a fost asfaltată strada, oamenii au început să fie inundați, la fiecare ploaie. Apa le venea din canalizare în curți, în pivnițe, le ieșea, inundându-i cu mizerii, prin vasul de toaletă, prin chiuvete.

Pe strada Fericirii asfaltul le-a înecat oamenilor speranța – reportaj urât mirositor de la fața locului

Un prim caz de enterocolită pe strada Fericirii, după ce duminica aceasta materii fecale din canalizare au ajuns în curțile, băile și pivnițele oamenilor

Un copil s-a îmbolnăvit de enterocolită, iar Ziar de Cluj a prezentat pe larg întreaga situație și a trimis solicitări atât la Primăria Cluj-Napoca, cât și la RADP, la Compania de Apă Someș și la Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj, întrebând aceste instituții ce măsuri vor lua pentru remedierea dezastrului, care ar fi putut deveni focarul unei epidemii.

Administrația locală ne citește și învață de la Ziar de Cluj și, cu toate că nu ne-a răspuns încă la adresele noastre oficiale, a trecut direct la fapte: la două zile de la publicarea celor două materiale, astăzi pe strada Fericirii oamenii sunt fericiți!

„Să veniți să vedeți ce lucrări ample se fac, toți sunt aici! Au venit cu vidanje mari, tot au desfundat! Deci, ați mutat munții din loc! Toate instituțiile sunt acum aici: RADP-ul, Apă Someș, Canalizare, laborator, tot! Desfundă canale, lucrează oamenii! Toți sunt adunați, au închis strada… sincer, ați mutat munții din loc, vă mulțumim! 

În sfârșit, s-a făcut ceva! Se lucrează, aspiră tot și spală și la noi în curți și au zis că încearcă să ne pună clapete de sens, în momentul în care vin viiturile clapetele să blocheze, iar la noi în curți să nu mai intre apa! Cei de la Compania de Apă Someș au venit și ieri și au luat probe de apă de peste tot!

Sunt toți șefii de instituții acum aici, ne-au promis că seara asta ne vor aduce și pământ, să putem amenaja și spațiile verzi! Domnul de la Apă Canal i-a aliniat aici pe toți și le-a zis: «Faceți să iasă treaba bine!» A zis că într-o noapte o să mai aducă iar o mașină și o să spele din nou toate conductele! Omul acesta a fost foarte determinat, dânsul a sunat-o și pe doamna de la RADP și i-a spus: «Haideți la fața locului, să vedeți ce e aici!», dar de la Primărie nu a venit nimeni, de la Primăria Cluj-Napoca nu avem încă nicio obiecție, niciun semn ”, ne-a anunțat o locatară de pe strada Fericirii.

Ne bucurăm că instituțiile publice, chiar dacă nu ne răspund în scris la solicitări, au răspuns în acest caz prin fapte, și dedicăm această piesă, Strada Speranței, Primăriei Cluj-Napoca, pentru a își aminti că fiecare stradă din Cluj-Napoca, pentru locuitorii ei, este o stradă a speranței:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *