Din orasIn vizor

Zeci de pești de dimensiuni mari, scoși morți din lacul Gheorgheni de către RADP

După ce AJPS Cluj a cheltuit 30.000 de lei în primăvară pentru a popula cu pești de dimensiuni mari, printre care amur, crap, fitofag și caras, RADP i-a scos astăzi, cu excavatorul, din lacul Gheorgheni. Lacul colmatat și lipsa de oxigen au dus la moartea vietăților acvatice.

Joi, după apariția în spațiul public a informațiilor cum că lacul Gheorgheni băltește cu mortăciuni, RADP Cluj-Napoca a băgat un excavator în apă pentru extragerea peștilor.

RADP a scos la iveală că zăceau morți pești de dimensiuni mari, iar dintr-o singură cuvă de pești s-a tregut pragul sutei de kilograme. O fotografie, cea din deschiderea articolului, a fost trimisă pentru Gazeta de Cluj de către un trecător care a imortalizat momentul.

„Dezastru ecologic pe lacul din Gheorgheni! Mii de pesti morti plutesc pe suprafata lacului si e un miros îngrozitor! Oare cine e răspunzator pentru asta???”, se întreabă o clujeancă pe Facebook.

Lacurile din Gheorgheni au fost populate, la sfârșitul lunii martie, cu aproximativ 1.000 de kilograme de crap de 1-4 kilograme fiecare. Din păcate, din cauza poluării sau a lipsei de oxigen, mii de pești au murit zilele acestea.