Din oras

Zeci de clujeni se opun construirii unui bloc între case în zona Parcului Feroviarilor. Primăria a dat undă verde pentru acel proiect imobiliar

Scris de 1,294

Pe strada Parcul Feroviarilor nr. 12, într-o zonă preponderentă cu case, se vor construi două blocuri cu două etaje plus un etaj retras. În ciuda faptului că 40 de vecini s-au opus vehement acestui proiect imobiliar, consilierii locali au aprobat în ședința de Consiliu Local de marți, 16 mai, Planul Urbanistic de Detaliu. Blocurile sunt construite de SC Tekton Real Estate SRL din Cluj-Napoca.

Două dezbateri au avut loc la Primăria Cluj-Napoca pe marginea proiectului de hotărâre privind aprobarea PUD pentru proiectul imobiliar de pe strada Parcul Feroviarilor nr. 12. Vecinii s-au declarat clar împotriva construirii celor două blocuri, dar Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a dat totuși avizul favorabil.

Radu Pavel, unul dintre vecinii proiectului imobiliar spune că există riscul ca locuința sa să se dărâme dacă va porni construcția blocurilor.
„Casa în care locuiesc este foarte veche, are doi pereți comuni cu imobilul vecin, astfel că nu ar rezista la lucrările de construcții propuse, în special la subsol. Subsolul imobilului vecin se întinde și sub casa mea, iar peretele comun este deasupra subsolului”, a scris Radu Pavel, în adresa prin care și-a exprimat opoziția față de acest proiect.

Deși locuitorii din zonă au arătat clar că este o zonă cu case și că blocurile nu au ce căuta acolo, specialiștii din Primărie au ignorat acest aspect. Adresele oamenilor au rămas scrise pe hârtie și atât.

„Nu sunt de acord cu edificarea unui ansamblu imobiliar mixt S+P+2E+R deoarece zona este o zonă de case, unde nu mai există edificate alte blocuri. Infrastructura din zonă nu permite traficul cu mașini grele, care ar fi necesar pentru edificarea unui asemenea ansamblu”, a scris Ileana Pârjol, o locatară din vecinătatea proiectului.

Oamenii se mai plâng și de faptul că nivelul de înălțime al blocurilor le va lua lumina din case și că le va fi încălcată intimitatea din cauză că ferestrele blocurilor sunt orientate spre curțile din vecinătate.

Chiar dacă în proiectul de hotărâre de Consiliu Local scrie că zona este preponderentă cu caracter rezidențial, acest lucru nu i-a împiedicat pe membrii  Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism și pe consilierii locali să dea ok-ul pentru proiect.

„Pe parcelă există fond construit, se propune restructurarea întregii parcele – desființarea imobilelor existente și construirea a două imobile cu caracter mixt, respectiv rezidențial. Caracterul zonei este preponderent rezidențial de tip periferic, dezvoltat pe un parcelar cu clădiri de factură modestă, situate în lungul unor străzi, care odată cu dezvoltarea orașului au devenit atractive pentru locarea unei game largi de activități. În prezent, zona se află în plin proces de restructurare”, se arată în proiectul de hotărâre.

Dezvoltatorul imobiliar este SC Tekton Real Estate SRL din Cluj-Napoca, condusă de grecul Giagias Evangelos. Firma a fost înfiinţată în ianuarie 2016.ULTIMA ORĂ

 • Acum 20 mins In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 57 mins Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 2 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 2 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 3 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 4 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 5 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 6 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 6 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 7 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 9 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE