Din oras

«Vremuri tulburi» pentru Emil Boc: „Aoleuuu! Am stat vreo 3-4 zile acolo și mi-a venit vreo 200 de lei factura la gaz”

Scris de 957

Guvernarea PNL-istă a adus «vremuri tulburi» pentru români. Chiar și edilul Emil Boc se confruntă cu creșterea nesimțită a cheltuielilor, în special în zona metropolitană a Clujului. 

„Domnule primar, trăim vremuri tulburi. Ce factură ați primit pentru utilități?” –  a fost întrebarea moderatorului. 

„Cu 20% mai mare și la curent, și la electrica” (gaz – n.r.), a recunoscut primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc. 

„Deci, la mine la bloc, aveam undeva la Electrica – 140, și acum am avut 170 sau ceva de genul acesta, pentru factura lunară. 

La gaz – aveam în jur de 180, și acum 200 plus”, a detaliat Boc. 

Edilul Clujului a recunoscut că are centrală termică de apartament. (Potrivit noilor reglementări introduse de Primărie, centralele termice de apartament la blocurile noi vor fi interzise).

Primarul Clujului are și o casă spațioasă în Câmpenești. 

„Aoleuuu! Am stat vreo 3-4 zile acolo numai și mi-a venit vreo 200 de lei factura la gaz.

Am zis: «Băi, fratele meu, nu știu ce-i asta!». Nu știu care-s prețurile pe acolo, dar a fost ceva”, a recunoscut Emil Boc. 

„Vedeți ce greu se trăiește în zona metropolitană” – a fost remarca moderatorului.

„Nu știu, dar repet, nu cred c-am stat 4 zile închegate, cu sărbătorile din decembrie, atuncea dac-am fost, și factura a fost destul de piperată”, a explicat edilul Clujului metropolitan în cadrul intervenției la un post local de radio. 

Primarul Emil Boc are un salariu de bază de 18.720 lei, la care se adaugă un spor de 25% de unde rezultă un salariu total brut de 23.400 lei.

CITEȘTE ȘI: Salariile celor 4.100 de angajați din Primărie și instituțiile subordonate văduvesc orașul de 360 MILIOANE LEI anul acesta

În primăvara anului trecut, în spațiul public a apărut informația că edilul Emil Boc și-a cumpărat o casă în localitatea Câmpenești, Cluj.

CITEȘTE ȘI: VIDEO – Cum arată Câmpeneștiul, satul de vile mamut unde primarul Clujului, Emil Boc, și-a cumpărat „casă de vacanță” de 103 mp, cu teren de 1 183 mp

„Casa de vacanță” are o suprafață de 103 mp și un teren generos de 1 183 mp.

Emil Boc mai deține încă 3 locuințe (două apartamente în Cluj-Napoca și o casă în Răchițele), noua casă din Câmpenești e posibil să fie una de vacanță, în sensul că este ocupată doar temporar, ca reședință secundară.

De curând, ministrul Apărării Naționale, clujeanul Vasile Dîncu, a declarat că principala confruntare a românilor constă în achitarea de facturile nesimțite, văzută drept o amenințare mai mare decât situația internațională generată de Rusia la granița Ucrainei.

„Pentru populaţie, însă în acest moment, cea mai mare ameninţare, cred eu, sunt facturile la energie, pentru că mi se pare că energia pandemiei s-a mai diminuat în ultima vreme”, a spus recent Vasile Dîncu.

 

 

featured image: ilustrare case de vacanță/sat Câmpenești/ClujULTIMA ORĂ

 • Acum 2 mins Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 2 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 2 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 3 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 4 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 5 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 14 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 19 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 20 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 20 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
 • Acum 20 hours Straineze
  Deși UEFA le-a spus să-și vadă de treaba lor, Federația Maghiară de Fotbal insistă cu harta Ungariei Mari. De ce? Că bancherașul lui Viktor Orban, un oligarh conectat la afaceri cu Rusia, trebuie să-și facă numărul revizionist
 • Acum 22 hours Din oras
  Profesorii clujeni protestează la Prefectură: “Suntem profund dezamăgiţi de lipsa de răspuns din partea Executivului”
 • Acum 23 hours In vizor
  VEŞTI BUNE: Boc ne promite că s-ar putea să-l vedem pe Şurubaru depunând efort la remontarea stăvilarului anti-gunoi de pe Someş pentru banii de city manager pe care-i primeşte. Sperăm la măcar o fotografie în care să indice cu degetul
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE