Din oras

Vreme trece, vreme vine, străzile modernizate de Primărie se surpă. Strada Borhanci, reabilitată doar de cinci ani, arată ca după război

Scris de 200

Strada Borhanci este dovada că administrația locală nu respectă cetățenii și lucrează cu firme care fac treabă de mântuială, de multe ori. Această arteră importantă a fost modernizată total în anul 2012, dar de atunci s-a tot stricat. 

Strada Borhanci, modernizată complet și inaugurată cu mare fast de primarul Emil Boc, se strică pe zi ce trece. Acum, la doar cinci ani de la lucrări, pe anumite porțiuni este dezastru.

Locuitorii de pe această stradă au așteptat 20 de ani lucrările de modernizare și au primit o stradă nouă și cu asfalt neted ca în palmă, care a rezistat surprinzător de puțin. Degradarea străzii Borhanci este vizibilă pentru oricine, mai puțin pentru conducerea orașului. Porțiuni mari de asfalt sunt crăpate și distruse; trotuarele sunt foarte înguste, denivelate, au porțiuni surpate și distruse. Bordurile trotuarelor nu mai există demult în mai multe zone de la mijlocul străzii. 

strada borhanci

Trecerile de pietoni au marcaje șterse și crăpate și sunt la mare distanță unele de altele. Primăria s-a zgârcit să marcheze drumul în mai multe locuri, așa că riscurile de accidente cresc în aceste condiții fiindcă pietonii se aventurează să treacă și prin locuri nemarcate. Și mai periculos este pe timp de noapte când vizibilitatea trecerilor de pietoni este redusă.

Mașinile de tonaj mare întregesc dezastrul din peisaj, aducând noroi pe stradă de la șantierele din zonă. În plus, tulbură liniștea zonei rezidențiale și strică drumul. Clujenii care locuiesc pe Borhanci spun că problema principală este faptul că acest drum nu are temelie solidă. A fost rău construit, altfel nu s-ar fi stricat atât de repede. 

“Arătați poze primarului. Nu are fundație, a fost așa de la început. Nu noi l-am stricat. Primăria nu face nimic”, ne-au spus doi proprietari de terenuri din zonă. 

Nu este prima dată când strada Borhanci se degradează, deși a fost modernizată total în 2012. În 2013, la aproximativ șase luni de la inaugurare, presa locală semnala că 500 de metri din stradă s-au surpat. Iar situația s-a repetat periodic – gropi, denivelări, fisuri în asfalt.

strada borhanci2

La primele probleme, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca spuneau că strada este în garanție, iar constructorul va fi obligat să facă reparațiile. S-a lucrat o vreme apoi muncitorii au dispărut. 

Valoarea investiției este de 9 milioane de euro. Lucrările au fost executate de asocierea Kiat-Diferit, două din firmele de casă ale Primăriei Cluj-Napoca. Ani la rând, Kiat-Diferit s-au ocupat de modernizarea străzilor din oraș. 

Emil Boc uită că locuitorii străzii Borhanci plătesc impozite la fel ca ceilalți cetățeni din Cluj-Napoca, iar oamenii nu își doresc decât să aibă o stradă finalizată, cu aspect cel puțin decent. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 11 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 12 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 12 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 12 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 13 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 13 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 14 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 14 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 14 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 15 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 15 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 15 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE