Din oras

Vreme trece, vreme vine, străzile modernizate de Primărie se surpă. Strada Borhanci, reabilitată doar de cinci ani, arată ca după război

Scris de 200

Strada Borhanci este dovada că administrația locală nu respectă cetățenii și lucrează cu firme care fac treabă de mântuială, de multe ori. Această arteră importantă a fost modernizată total în anul 2012, dar de atunci s-a tot stricat. 

Strada Borhanci, modernizată complet și inaugurată cu mare fast de primarul Emil Boc, se strică pe zi ce trece. Acum, la doar cinci ani de la lucrări, pe anumite porțiuni este dezastru.

Locuitorii de pe această stradă au așteptat 20 de ani lucrările de modernizare și au primit o stradă nouă și cu asfalt neted ca în palmă, care a rezistat surprinzător de puțin. Degradarea străzii Borhanci este vizibilă pentru oricine, mai puțin pentru conducerea orașului. Porțiuni mari de asfalt sunt crăpate și distruse; trotuarele sunt foarte înguste, denivelate, au porțiuni surpate și distruse. Bordurile trotuarelor nu mai există demult în mai multe zone de la mijlocul străzii. 

strada borhanci

Trecerile de pietoni au marcaje șterse și crăpate și sunt la mare distanță unele de altele. Primăria s-a zgârcit să marcheze drumul în mai multe locuri, așa că riscurile de accidente cresc în aceste condiții fiindcă pietonii se aventurează să treacă și prin locuri nemarcate. Și mai periculos este pe timp de noapte când vizibilitatea trecerilor de pietoni este redusă.

Mașinile de tonaj mare întregesc dezastrul din peisaj, aducând noroi pe stradă de la șantierele din zonă. În plus, tulbură liniștea zonei rezidențiale și strică drumul. Clujenii care locuiesc pe Borhanci spun că problema principală este faptul că acest drum nu are temelie solidă. A fost rău construit, altfel nu s-ar fi stricat atât de repede. 

“Arătați poze primarului. Nu are fundație, a fost așa de la început. Nu noi l-am stricat. Primăria nu face nimic”, ne-au spus doi proprietari de terenuri din zonă. 

Nu este prima dată când strada Borhanci se degradează, deși a fost modernizată total în 2012. În 2013, la aproximativ șase luni de la inaugurare, presa locală semnala că 500 de metri din stradă s-au surpat. Iar situația s-a repetat periodic – gropi, denivelări, fisuri în asfalt.

strada borhanci2

La primele probleme, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca spuneau că strada este în garanție, iar constructorul va fi obligat să facă reparațiile. S-a lucrat o vreme apoi muncitorii au dispărut. 

Valoarea investiției este de 9 milioane de euro. Lucrările au fost executate de asocierea Kiat-Diferit, două din firmele de casă ale Primăriei Cluj-Napoca. Ani la rând, Kiat-Diferit s-au ocupat de modernizarea străzilor din oraș. 

Emil Boc uită că locuitorii străzii Borhanci plătesc impozite la fel ca ceilalți cetățeni din Cluj-Napoca, iar oamenii nu își doresc decât să aibă o stradă finalizată, cu aspect cel puțin decent. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Sanatate
  Județul Cluj, locul 2 pe țară la numărul de cazuri COVID
 • Acum 7 hours Sport
  FC Victoria Cluj, campioana județului pentru Liga IV! Baraj de calificare cu județul Satu Mare pentru Liga III
 • Acum 8 hours Afacerea zilei
  Start-up-ul clujean Cyscale a reușit performanța obținerii unei finanțări de 3 milioane euro de la investitori străini
 • Acum 10 hours Vocea ta
  Arhitectura caselor din satul Aiton, exemplu de urmat
 • Acum 11 hours Vocea ta
  Cum este batjocorit cetățeanul de către statul român
 • Acum 13 hours Eveniment
  UPDATE – Băiat de 16 ani din Gilău, dat dispărut. Adolescentul a fost găsit în Someșul Rece
 • Acum 1 day Politica
  Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii: „Un stat nu poate să își aroge drepturi de orice fel în raport cu cetățenii altui stat. Astfel de declarații nu corespund standardelor europene”
 • Acum 1 day Reportaj
  INTERVIU – Claudiu Olenici, președintele Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului: „E și rușine pentru un oraș care se compară cu Barcelona și mâine poate și cu New York, să aibă dejecții pe râul care trece prin mijlocul Grădinii Botanice!”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu: Nu sunt un mare fan al reducerii TVA, trebuie să definim produse strategice la care să plafonăm prețul
 • Acum 1 day Justitie
  Evazioniștii de la Cridov au toate șansele să revină în forță, după ce Tribunalul Cluj a ridicat sechestrul pentru peste 2 milioane de lei
 • Acum 1 day Afacerea zilei
  1,3 MILIOANE EURO profit pentru Telenav Software Cluj-Napoca, cel mai mare profit din istoria firmei
 • Acum 1 day Justitie
  Soții Cătinean de la Gherla, condamnați pentru cămătărie. Adrian Cătinean a primit închisoare cu executare
 • Acum 1 day Din oras
  Calea Someșeni este inundată după fiecare ploaie. City managerul Gheorghe Șurubaru: “Situația este complicată pentru că va trebui să facem o săpătură”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE