Rautacisme

VREM ȘI NOI CE FUMEAZĂ ĂIA! Cluj-Napoca, Capitala Europeană a Administrației publice în 2024

Eurocities este o rețea Europeană fondată în 1986. Alături de peste 200 de orașe din 38 de țări a intrat în această rețea de ”network și lobby politic” (după cum se descrie organizația) și municipiul Cluj-Napoca. Habar nu avem când, cum, unde, de ce – că municipalitatea nu a catadicsit să informeze pe nimeni despre acest pas care a devenit important doar azi când primarul Emil Boc poate să se bată cu cărămiduța de PR în piept că s-a oferit și a fost acceptat ca gazdă a Conferinței anuale a orașelor Eurocities în 2024.

Aflăm cât ne costă ca taxă această apartenență de la alte municipii care au aderat la această rețea și care au TRANSPARENȚĂ ADMINISTRATIVĂ (face parte și acest lucru din ceea ce ar trebui să definească o ”capitală europeană a administrației” după cum definește chermeza de la anul presa locală de chitanțier).

Clujul plăteşte 16.000 de euro pentru a face parte din clubul marilor oraşe europene.

În fine, anunțarea organizării chermezei în an electoral a fost un nou prilej de bla-bla-bla din partea lui Emil Boc despre ”Green.Innovative.Resilient.”, mobilitate urbană, climă, moștenire culturală, cuvinte mari care nu-și au locul în Cluj-Napoca unde moștenirea culturală este distrusă sistematic (statui smulse cu excavatorul din soclu, date jos de pe soclu, dosite noaptea ca hoții șamd), în care ”mobilitatea” este dată de nimic, iar despre climă ne vorbesc parcurile dalate și betonate, copacii înșurubați în beton și alte mitocănii administrative.

Măiestrică, poate-i inviți pe simandicoșii oaspeți și la Pata Rât, să vadă acolo ”Green.Innovative.Resilient.”…