Uncategorized

Vot de blam pentru medicul Mircu, care si-a jignit pacientul bolnav de cancer

Scris de 905

Un vot de blam, atat a primit medicul de familie Ionel Mircu, cel care si-a jignit pacientul bolnav de cancer printr-un SMS. “Ai atat de putin timp sa te mai bucuri de viata. PS. Hai pa, nesimtitule” i-a scris medicul clujean pacientului sau, in momentul in care acesta a decis sa renunte la serviciile medicale. Dupa controlul Comisiei de Disciplina a Colegiului Medicilor Cluj, medicul isi continua activitatea nestingherit, primind un simplu vot de blam. Familia bolnavului jignit incearca sa-si gaseasca dreptatea in instanta.

Comisia de Disciplina a Colegiului Medicilor Cluj i-a acordat medicului Ionel Mircu un vot de blam in acest caz. Adica o sanctiune prin care isi manifesta, prin vot, dezaprobarea fata de comportamentul medicului.

Potrivit Procesului Verbal al sedintei din aprilie 2013, “ a fost instrumentat Dosarul nr.843 din 11.04.2013, referitor la anchetarea  disciplinara, din oficiu, a D-lui Dr.Ionel Nerva Traian Mircu, medic primar medicina de familie, ca urmare a articolului de presa – SMS-ul unui medic clujean catre un bolnav de cancer: ”Ai atat de putin sa te bucuri de viata. Hai, pa, nesimtitule”, scris de Ioana Oros si Liviu Alexa, din data de 10 aprilie 2013, pentru Ziar de Cluj.ro. Se supune la vot si dosarul de deontologie se inainteaza la Comisia de Disciplina cu propunere de sanctionare disciplinara; faptul ca a fost transmis de pe un telefon apartinand unui cabinet medical autorizat de catre Colegiul Medicilor Cluj, al carui reprezentant legal este un medic, este incalificabil si a adus prejudicii onoarei si prestigiului profesiei de medic, asa cum e mentionat in art. 442 din Legea nr. 95/ 2006 – Titlul XII”, arata Colegiul Medicilor Cluj in procesul verbal al sedintei din aprilie 2013.

Mai departe, insa, Comisia de Disciplina a dat un vot de blam in cazul medicului.  Din aceasta comisie au facut parte trei medici, iar presedintele acesteia, prof. dr. Aurel Mironiuc, nu a putut fi contactat pentru a explica decizia luata. Nici presedintele Aurel Bizo nu a dorit sa explice decizia luata.

Reamintim, Ionel Mircu, medic de familie din Cluj-Napoca, si-a jignit pacientul printr-un SMS: “Considera toate concediile si ajutoarele acordate tie si nevestei un cadou. Ai atat de putin timp sa te mai bucuri de viata. PS. Hai pa, nesimtitule”. 

Mesajul a fost trimis de medic in data de 4 aprilie pacientului Mihu H., de 57 de ani, bolnav de cancer. Nemultumit ca bolnavul a decis sa se inscrie la un alt medic de familie, i-a trimis acestuia mesajul respectiv.

Familia clujeanului a incercat, de atunci, sa se faca dreptate si a reclamat comportamentul medicului atat la Colegiul Medicilor cat si la Casa de Asigurari de Sanatate Cluj.

Raspunsul Colegiului Medicilor, transmis prin posta

Angela H., fiica bolnavului a primit raspunsul acasa. “Din cate am inteles din acel raspuns, medicul a primit un fel de ultim avertisment din partea comisiei. Nu am fost chemati la audieri, banuiesc ca ancheta s-a facut  pe baza declaratiei mele si a domnului doctor. In declaratie am povesit ce s-a intamplat si am reprodus ce scria in acel SMS. Nu suntem multumiti de rezultatul anchetei, ne gandim la o actiune in instanta”, a declarat Angela H. pentru Ziar de Cluj.

CAS: Mircu, nicio abatere

In paralel, CJAS Cluj a efectuat un control la cabinetul doctorului. “Noi am verificat actele cabinetului, consemnarile in registrul de consultatii si nu am gasit nicio neregula”, a declarat Emilia Groza, director al CJAS Cluj.

Pentru a doua oara, autoritatile nu au luat nicio masura fata de acelasi medic. Doctorul Mircu a mai fost in atentia opiniei publice, in 2008, cand a emis pe numele unui barbat (!) un act pe care era trecut un control de obstetrica-ginecologie.

Ionel Mircu, medic specialist medicina generala, l-a declarat apt pe pacientul Claudiu Hontila chiar si din punct de vedere ginecologic. La acea vreme, cazul sau a ajuns in atentia Colegiului Medicilor Cluj, dar si a ministrului de interne, Cristian David.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 39 mins Rautacisme
  A fost desființată o tabăra ilegală în Parcul Est. Administrația locală îi roagă pe clujeni să patruleze în locul Poliției locale care este pusă la îngrășat, să-și merite ”Prima de Osânză”
 • Acum 2 hours Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 3 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 3 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 4 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 4 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 4 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 4 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 5 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 5 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 6 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE