Uncategorized

Vot de blam pentru medicul Mircu, care si-a jignit pacientul bolnav de cancer

Scris de 905

Un vot de blam, atat a primit medicul de familie Ionel Mircu, cel care si-a jignit pacientul bolnav de cancer printr-un SMS. “Ai atat de putin timp sa te mai bucuri de viata. PS. Hai pa, nesimtitule” i-a scris medicul clujean pacientului sau, in momentul in care acesta a decis sa renunte la serviciile medicale. Dupa controlul Comisiei de Disciplina a Colegiului Medicilor Cluj, medicul isi continua activitatea nestingherit, primind un simplu vot de blam. Familia bolnavului jignit incearca sa-si gaseasca dreptatea in instanta.

Comisia de Disciplina a Colegiului Medicilor Cluj i-a acordat medicului Ionel Mircu un vot de blam in acest caz. Adica o sanctiune prin care isi manifesta, prin vot, dezaprobarea fata de comportamentul medicului.

Potrivit Procesului Verbal al sedintei din aprilie 2013, “ a fost instrumentat Dosarul nr.843 din 11.04.2013, referitor la anchetarea  disciplinara, din oficiu, a D-lui Dr.Ionel Nerva Traian Mircu, medic primar medicina de familie, ca urmare a articolului de presa – SMS-ul unui medic clujean catre un bolnav de cancer: ”Ai atat de putin sa te bucuri de viata. Hai, pa, nesimtitule”, scris de Ioana Oros si Liviu Alexa, din data de 10 aprilie 2013, pentru Ziar de Cluj.ro. Se supune la vot si dosarul de deontologie se inainteaza la Comisia de Disciplina cu propunere de sanctionare disciplinara; faptul ca a fost transmis de pe un telefon apartinand unui cabinet medical autorizat de catre Colegiul Medicilor Cluj, al carui reprezentant legal este un medic, este incalificabil si a adus prejudicii onoarei si prestigiului profesiei de medic, asa cum e mentionat in art. 442 din Legea nr. 95/ 2006 – Titlul XII”, arata Colegiul Medicilor Cluj in procesul verbal al sedintei din aprilie 2013.

Mai departe, insa, Comisia de Disciplina a dat un vot de blam in cazul medicului.  Din aceasta comisie au facut parte trei medici, iar presedintele acesteia, prof. dr. Aurel Mironiuc, nu a putut fi contactat pentru a explica decizia luata. Nici presedintele Aurel Bizo nu a dorit sa explice decizia luata.

Reamintim, Ionel Mircu, medic de familie din Cluj-Napoca, si-a jignit pacientul printr-un SMS: “Considera toate concediile si ajutoarele acordate tie si nevestei un cadou. Ai atat de putin timp sa te mai bucuri de viata. PS. Hai pa, nesimtitule”. 

Mesajul a fost trimis de medic in data de 4 aprilie pacientului Mihu H., de 57 de ani, bolnav de cancer. Nemultumit ca bolnavul a decis sa se inscrie la un alt medic de familie, i-a trimis acestuia mesajul respectiv.

Familia clujeanului a incercat, de atunci, sa se faca dreptate si a reclamat comportamentul medicului atat la Colegiul Medicilor cat si la Casa de Asigurari de Sanatate Cluj.

Raspunsul Colegiului Medicilor, transmis prin posta

Angela H., fiica bolnavului a primit raspunsul acasa. “Din cate am inteles din acel raspuns, medicul a primit un fel de ultim avertisment din partea comisiei. Nu am fost chemati la audieri, banuiesc ca ancheta s-a facut  pe baza declaratiei mele si a domnului doctor. In declaratie am povesit ce s-a intamplat si am reprodus ce scria in acel SMS. Nu suntem multumiti de rezultatul anchetei, ne gandim la o actiune in instanta”, a declarat Angela H. pentru Ziar de Cluj.

CAS: Mircu, nicio abatere

In paralel, CJAS Cluj a efectuat un control la cabinetul doctorului. “Noi am verificat actele cabinetului, consemnarile in registrul de consultatii si nu am gasit nicio neregula”, a declarat Emilia Groza, director al CJAS Cluj.

Pentru a doua oara, autoritatile nu au luat nicio masura fata de acelasi medic. Doctorul Mircu a mai fost in atentia opiniei publice, in 2008, cand a emis pe numele unui barbat (!) un act pe care era trecut un control de obstetrica-ginecologie.

Ionel Mircu, medic specialist medicina generala, l-a declarat apt pe pacientul Claudiu Hontila chiar si din punct de vedere ginecologic. La acea vreme, cazul sau a ajuns in atentia Colegiului Medicilor Cluj, dar si a ministrului de interne, Cristian David.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 16 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 17 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 1 day In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 1 day In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE