Uncategorized

Vot de blam pentru medicul Mircu, care si-a jignit pacientul bolnav de cancer

Scris de 905

Un vot de blam, atat a primit medicul de familie Ionel Mircu, cel care si-a jignit pacientul bolnav de cancer printr-un SMS. “Ai atat de putin timp sa te mai bucuri de viata. PS. Hai pa, nesimtitule” i-a scris medicul clujean pacientului sau, in momentul in care acesta a decis sa renunte la serviciile medicale. Dupa controlul Comisiei de Disciplina a Colegiului Medicilor Cluj, medicul isi continua activitatea nestingherit, primind un simplu vot de blam. Familia bolnavului jignit incearca sa-si gaseasca dreptatea in instanta.

Comisia de Disciplina a Colegiului Medicilor Cluj i-a acordat medicului Ionel Mircu un vot de blam in acest caz. Adica o sanctiune prin care isi manifesta, prin vot, dezaprobarea fata de comportamentul medicului.

Potrivit Procesului Verbal al sedintei din aprilie 2013, “ a fost instrumentat Dosarul nr.843 din 11.04.2013, referitor la anchetarea  disciplinara, din oficiu, a D-lui Dr.Ionel Nerva Traian Mircu, medic primar medicina de familie, ca urmare a articolului de presa – SMS-ul unui medic clujean catre un bolnav de cancer: ”Ai atat de putin sa te bucuri de viata. Hai, pa, nesimtitule”, scris de Ioana Oros si Liviu Alexa, din data de 10 aprilie 2013, pentru Ziar de Cluj.ro. Se supune la vot si dosarul de deontologie se inainteaza la Comisia de Disciplina cu propunere de sanctionare disciplinara; faptul ca a fost transmis de pe un telefon apartinand unui cabinet medical autorizat de catre Colegiul Medicilor Cluj, al carui reprezentant legal este un medic, este incalificabil si a adus prejudicii onoarei si prestigiului profesiei de medic, asa cum e mentionat in art. 442 din Legea nr. 95/ 2006 – Titlul XII”, arata Colegiul Medicilor Cluj in procesul verbal al sedintei din aprilie 2013.

Mai departe, insa, Comisia de Disciplina a dat un vot de blam in cazul medicului.  Din aceasta comisie au facut parte trei medici, iar presedintele acesteia, prof. dr. Aurel Mironiuc, nu a putut fi contactat pentru a explica decizia luata. Nici presedintele Aurel Bizo nu a dorit sa explice decizia luata.

Reamintim, Ionel Mircu, medic de familie din Cluj-Napoca, si-a jignit pacientul printr-un SMS: “Considera toate concediile si ajutoarele acordate tie si nevestei un cadou. Ai atat de putin timp sa te mai bucuri de viata. PS. Hai pa, nesimtitule”. 

Mesajul a fost trimis de medic in data de 4 aprilie pacientului Mihu H., de 57 de ani, bolnav de cancer. Nemultumit ca bolnavul a decis sa se inscrie la un alt medic de familie, i-a trimis acestuia mesajul respectiv.

Familia clujeanului a incercat, de atunci, sa se faca dreptate si a reclamat comportamentul medicului atat la Colegiul Medicilor cat si la Casa de Asigurari de Sanatate Cluj.

Raspunsul Colegiului Medicilor, transmis prin posta

Angela H., fiica bolnavului a primit raspunsul acasa. “Din cate am inteles din acel raspuns, medicul a primit un fel de ultim avertisment din partea comisiei. Nu am fost chemati la audieri, banuiesc ca ancheta s-a facut  pe baza declaratiei mele si a domnului doctor. In declaratie am povesit ce s-a intamplat si am reprodus ce scria in acel SMS. Nu suntem multumiti de rezultatul anchetei, ne gandim la o actiune in instanta”, a declarat Angela H. pentru Ziar de Cluj.

CAS: Mircu, nicio abatere

In paralel, CJAS Cluj a efectuat un control la cabinetul doctorului. “Noi am verificat actele cabinetului, consemnarile in registrul de consultatii si nu am gasit nicio neregula”, a declarat Emilia Groza, director al CJAS Cluj.

Pentru a doua oara, autoritatile nu au luat nicio masura fata de acelasi medic. Doctorul Mircu a mai fost in atentia opiniei publice, in 2008, cand a emis pe numele unui barbat (!) un act pe care era trecut un control de obstetrica-ginecologie.

Ionel Mircu, medic specialist medicina generala, l-a declarat apt pe pacientul Claudiu Hontila chiar si din punct de vedere ginecologic. La acea vreme, cazul sau a ajuns in atentia Colegiului Medicilor Cluj, dar si a ministrului de interne, Cristian David.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours In vizor
  HAI SĂ-I MAI PROSTIM O DATĂ: “Declarația” guvernului privind salarizarea profesorilor, publicată în Monitorul Oficial – ”soluție” dezgropată de Nicolae Ciucă din epoca Adrian Năstase: cinci ”declarații” emise de guvern și publicate în Monitor acum 20 de ani
 • Acum 4 hours In vizor
  ALBA-NEAGRA cu ”lista neagră a CNAIR”: Firma Selina reintră prin interpuși pe Autostrada Transilvania fix pe tronsonul de la Chiribiș-Biharia pe care l-a bulibășit
 • Acum 6 hours Anchete
  EXCLUSIV: Proba de sange a ucigasului Tudor Cirje a fost masluita de niste doctori penali din IML Cluj! Concluzii devastatoare ale expertului Adrian Marius Chipurici
 • Acum 6 hours Sport
  Ni s-a reproșat că dăm fake-news-uri, dar iată că e OFICIAL: Dan Petrescu a plecat de la CFR Cluj
 • Acum 8 hours In vizor
  Cum dă Emil Boc peste cap până și calendarul: luna mai a fost noul octombrie, acum aflăm că decembrie este noul octombrie. Atunci OSĂ se termine de dalat malurile Someșului ”navigabil”
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, Terapia Cluj: Mediul de afaceri, principalul vinovat pentru situația din Educație și Sănătate. Pentru că tace
 • Acum 9 hours In vizor
  Femeia varză pusă de un ficus să conducă Educația habar nu are că un memorandum nu este act normativ. Vai de ea Românie ”educată” de către impostori!
 • Acum 10 hours In vizor
  Chiar ne întrebam când OSĂ ”meargă mai departe” Centura metropolitană. Ne dă asigurări Însuși El, Maestrul, de la o emisiune de chitanțier, că ”tronsonul 2 al centurii metropolitane este scos din nou la licitație”. La prima licitație (în care era și tronsonul trei, azi dispărut), de vină a fost Drulă
 • Acum 10 hours Politica
  Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu crede, în ceea ce privește posibilitatea încetării grevei din Educație, că rațiunea va fi pe primul loc: ”Nu se pot da OUG pe legi viitoare”
 • Acum 10 hours Politica
  DE CE SĂ NU ÎNCHEIE MEDIILE PORTARII? Doar au expertiză de când stabileau cine e bolnav de Covid-19 și cine nu… Ministrul Educației anunță noi modificări în regulament, numai să se poată încheia mediile
 • Acum 10 hours In vizor
  IMAGINARUL CLUJ-NAPOCA DE UN MILION DE LOCUITORI AL LUI EMIL BOC o ia în freză de la INS: ”Populația Clujului a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani”
 • Acum 11 hours PubliNews
  TIFF aduce un mini-cinema pentru copii în Iulius Parc. Programul este completat cu filme de Oscar, documentare și proiecții românești
 • Acum 12 hours Din oras
  Restricții de circulație în centrul Clujului pentru nou protest al profesorilor din învățământul preuniversitar. Mobilizarea sindicaliștilor români dată de exemplu de către omologii din Ungaria
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE