Sport

Voleibalistele lui “U” Cluj retrogradează în Divizia a 2-a: “Am încercat să încropim o echipă completă, dar nu reuşim”

Voleibalistele Universităţii Cluj retrogradează în Divizia A2 de volei feminin, după ce au pierdut cel de-al treilea meci, primul de pe teren propriu, din play-out-ul cu SCM U Craiova, cu scorul 1-3.

Clujencele erau obligate să câştige jocul de sâmbătă cu SCM U Craiova, disputat la Sala Sporturilor “Horia Demian”, după ce au cedat cu 3-1 şi 3-0 primele două meciuri, disputate în deplasare. Primul set a fost destul de echilibrat, încheindu-se cu victoria la limită a oaspetelor, 25-23. Craiovencele, beneficiind de două trăgătoare puternice, cu alonjă, au obţinut o diferenţă mai mare în setul doi, 25-21.

Tot oaspetele s-au aflat la timona jocului şi în setul 3, însă gazdele au avut o răbufnire de orgoliu pe final şi au reuşit să se impună, greu, 25-23. În setul patru, elevele lui Ciontoş erau constrânse să se impună din nou pentru a duce meciul în setul decisiv, dar greşeli aparent neforţate la preluare sau la organizarea unor scheme au făcut ca oaspetele să aibă un avantaj de 7 puncte în a doua parte a setului. În cele din urmă Craiova cu 25-20 setul şi cu 3-1 meciul, iar cu scorul de 3-0 în faţa Clujului la general îşi păstrează locul în Diviza A1. Universitatea Cluj retrogradează şi va evolua din sezonul viitor în Divizia A2.

Atmofsferă ştearsă

Aproximativ 100-200 de persoane au asistat la meci, încurajările fiind însă aproape inexistente. În schimb unii suporteri au ţinut să îl apostrofeze, “la intimidare”, pe unul din arbitri, după o decizie controversată. Jucătoarele au salutat la final publicul spectator, acesta răsplătindu-le cu aplauze la scenă deschisă, chiar dacă formaţia va evolua din sezonul viitor în al doilea eşalon.

Antrenorul Dănuţ Ciontoş (foto) a rămas pe banca tehnică, alături de antrenorul secund, câteva minute după intrarea voleibalistelor la vestiare.

“Cu puţină atenţie poate reuşeam să punem mai multe probleme şi chiar să câştigăm, astfel ar fi rămas mâine (duminică, n.red.) să forţăm victoria pentru a spera că am fi mers din nou la Craiova pentru meciul 5. Din păcate nu a fost să fie, am pierdut pe o lipsă de concentrare la mingile uşoare, neforţate, ne-au pus probleme. Vom vedea ce va fi pe viitor”, a declarat antrenorul Dănuţ Ciontoş, la cald, pentru Cjsport.ro.

Au nevoie de jucătoare

“Cea mai acută lipsă este efectivul redus. Chiar dacă avem 12 jucătoare, nu sunt post pe post. Am încercat să încropim o echipă post pe post, dar din păcate valoarea unora dintre sportive este mai redusă şi suferim inclusiv la antrenamente. Sunt multe de spus”, a sintetizat Dănuţ Ciontoş. Echipa clujeană are în lotul de 12 jucătoare şi câteva junioare, pe care poate conta mai puţin într-un meci oficial.

Problemele echipei de volei pleacă în primul rând de la situaţia financiară, singurul sponsor oficial, EBS, reuşind să acopere doar o parte din nevoile formaţiei, care ar presupune aducerea a cel puţin două jucătoare de valoare în plus.

Piatra-Neamţ-Rapid, în celălalt meci

În cealaltă confruntare pentru evitarea retrogradării, s-au întâlnit VC Unic LPS Piatra-Neamţ şi Rapid Bucureşti, iar nemţencele conduc cu 2-0 după primele două meciuri. Al treilea joc este programat marţi în capitală, cel de-al patrulea, dacă este nevoie va avea loc tot în Bucureşti, în timp ce ultimul joc ar urma să aibă loc la Piatra-Neamţ. VCS Unic LPS a încheiat campionatul pe locul 9, cu 20 de puncte, Rapidul fiind singura formaţie care nu a reuşit să îşi adjudece niciun punct, pierzând toate meciurile cu 3-0 sau 3-1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *