Jos palaria

Voicu Oprean e, din nou, om de otel. Jos Palaria!

Pentru al doilea an consecutiv, Voicu Oprean, CEO Arobs, a reusit sa iasa invingator intr-una dintre mai cele mai cumplite probe de rezistenta si curaj inventate vreodata de mintea omeneasca: Triatlonul oamenilor de otel.

IronMan consta in parcurgerea a 3,86 kilometri inot, 180,25 kilometri proba de ciclism, urmata de o cursa clasica de maraton de 42,185 kilometri. Durata medie a parcurgerii complete a triatlonului este de 15-17 ore de efort continuu, la parametri maximi. Voicu Oprean, CEO-ul Arobs, a obtinut din nou titulatura de “om de otel”  doborandu-si recordul de anul trecut cu aproape 45 de minute.

Am avut un timp mai bun cu 10 minute la inot si peste 30 la alergare. Experienta conteaza intotdeauna. In plus, atitudinea pozitiva si faptul ca am avut alaturi de mine familia, care m-a sustinut si m-a incurajat, au facut diferenta”, a marturisit acesta.

Daca anul trecut a reusit sa obtina titulatura de “Ironman” in Suedia, de data aceasta concursul s-a desfasurat in Danemarca. CEO-ul Arobs spune ca prefera tarile mai “reci” pentru astfel de concursuri pentru ca astfel ii este mai usor sa faca fata efortulului.

In fiecare an imi propun sa particip la cate trei concursuri – de inot, de alergare si de biciclete. La sfarsit, dupa ce acestea trei au fost bifate, incununarea vine cu Ironman. Imi doresc sa fie un eveniment la care sa particip in fiecare an, sa devina o constanta in viata mea”, a mai spus acesta.

Cea mai mare reusita, spune Voicu Oprean, nu e timpul pe care a reusit sa il obtina in acest an, ci exemplul pe care il da prietenilor si colegilor. Anul acesta, alaturi de el a participat la Ironman si clujeanul Tudor Sofron, un coleg alaturi de care anul trecut se antrena pentru prima experienta de acest gen.

Vreau sa-mi incurajez colegii; tot mai multi dintre ei sunt interesati sa participe, tot mai multi se pregatesc pentru asta. Doi colegi deja au participat cu mine la traversarea Tarnitei, unul dintre ei a participat la un triatlon la Barcelona, iar anul viitor vrea sa participe si la un Ironman. Nu ma pot lauda cu cel mai bun timp, dar ma pot mandri cu puterea exemplului”, marturiseste CEO-ul Arobs.

Pericolele triatlonului extins

Statistica spune ca, din 50.000 de sportivi care practica efort pentru mai mult de 3 ore incontinuu, unul moare. Toti cei care isi supun organismul la astfel de sporturi care cer daruire totala sunt supusi riscului de a deceda in timpul probei sau in urmatoarele 24 de ore dupa incheierea acesteia. Din fericire, triatlonistii, maratonistii sau practicantii profesionisti de Ironman cunosc beneficiile antrenamentelor cardio si a altor forme de pregatire care imbunatatesc starea generala de sanatate a organismului.

Pentru ca a demonstrat din nou ca e un om de otel si mai ales pentru ca e un exemplu de urmat, Ziar de Cluj isi da Jos Palaria in data lui Voicu Oprean!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *