Analiza

Vlad Voiculescu, Prea Neinocentul Incompetenţie şi Prefăcătorie

Scris de 256

Sănătatea este la fel de putredă în România ca şi orice au atins şi acaparat cei din mafia politico-economică din România post-Decembristă. Nu mă repet, faptul că în 31 de ani nu s-a construit decât un spital cap-coadă în România, spune totul.

E bine că avem strada şi farmacia, plus biserica aferentă. Iei pastila de sănătate şi apoi pe cea de suflet şi totul e mai bine, să nu fie mai rău.

Dar ia să vedem cum nu a fost lăsat să se lupte cu sistemul ticăloşit din Sănătate bietul VeVe, pudelul lui Dacian Cioloş, proaspăt şutat din funcţie de premierul Cîţu. Că asta se tot scelălăie printre Martorii din Oastea lui VeVe (periodic, #rezistacii îşi fac câte un chip cioplit şi se topesc de extaz în faţa lui, în loc să-şi facă crez din legi şi principii sănătoase după care se dezvoltră o societate normală).

Avem scandalul centrelor, listelor, categoriilor şi datelor privind vaccinarea „specialilor” care a devenit o păruială generalizată din care fiecare a înțeles ce a vrut, în funcţie de preferatul și adevărul lui. Dincolo pălăvrăgeală, rămâne realitatea faptului că ipocritul VeVe este cel care a co-semnat o Hotărâre de Guvern prin care s-au creat aceste centre de vaccinare pentru “speciali”. După care (nici n-a semnat, nici decizia nu-i pute), câteva luni mai târziu, a venit să se mire ca prostul că aşa ceva există, vrând să pară mai  “transparent” decât ceilalţi din Guvern.

Apoi, cât de incompetent să fii, sau neinformat de către unul dintre cei 22 de sconsilieri personali de care s-a înconjurat încât să nu ai habar că există un Ordin al Ministerului Sănătăţii în care scrie că morții de Covid se înmormântează fără haine? Eşti ministru şi nu cunoşti legislaţia aferentă funcţiei? Atunci cum îţi permiţi să pretinzi că te lupţi cu „mafia din Sănătate”, când tu habar nu ai de legile aferente Sănătăţii? Aşa, pe lângă lege?

VeVe se laudă cu faptul că ar avea “experienţă” în domeniul Sănătăţii, doar l-a ţinut ministru, în guvernul său, Cioloş, ca să nu rămână nimic de pe urma lui într-un an de zile de muncă. Însă „experienţa” nu ţine loc de studii şi nici de practică în acest domeniu.

VeVe pozează în cavalerul “asanării” Sănătăţii, oprit de „Mafie” în avântul său reformator. Dar noi ştim cum a mânărit, cu mâna secretarei Moldovan, condiţiile de concurs pentru a-şi planta un pion într-o funcţie de unde să aibă acces la baza de date cu vaccinaţii. Pentru asta a schimbat regulile pentru desemnarea directorului INSP și a preluat cu totul procedura selecției de dosare, după ce secretarul de stat Andreea Moldovan a blocat selecția organizată la INSP. Schimbarea îl favoriza pe consilierul ministrului, Marius Ungureanu, care nu este medic specialist și fară această condiție putea candida în baza calității de cadru didactic, adică cercetător asistent la catedra de sănătate publică a Facultății de Științe Politice a Universității Babeș Bolyai.

Că VeVe ţinea morţiş să pună mâna (nu ştim în ce scop) pe Baza de date a INSP.

Nu întâmplător s-a lăsat cu Corp de Control din partea Primului ministru şi cu dosar penal!

Iar culmea #misecuvinismului a fost momentul în care, noaptea, ca hoţii, a publicat de capul lui un Ordin de ministru în Monitorul Oficial, fără să se mai consulte cu nimeni. Că el e adoratul lui Dacian Julien Cioloş şi poate să ude şi canapeaua!

Prin urmare, lupta lui VeVe cu „Mafia din Sănătate” a fost numai marketing politic, dosar de PR şi atât.

Individul nu a lăsat nimic palpabil în urma lui din funcţiile oficiale deţinute. În afară de scandaluri şi sfidări făţişe – ca şi în cazul în care a fost filmat fără mască şi lui i s-a părut firesc, ca ministru al Sănătăţii, în pandemie, că se poate sustrage regulilor, fix cum şi Sică Mandolină a crezut că o poate face anul trecut prins fumând şi şpriţuind în cabinetul său de prim ministru.

Individul nu este capabil să se gândească şi la altceva decât la imaginea personală. Este incapabil să facă parte dintr-o echipă extinsă, să joace un joc de echipă, să se subordonoze unui şef de joc.

Individul este un #misecuvinist! Aşa că plusereii să facă bine să ne lase cu circul şi cu „deificarea” acestui narcisist!

Ce este cu adevărat de regretat şi este vina exclusivă a acestui #misecuvine, este faptul că Mafia din Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a primit o nesperată gură de aer, să-şi poată gândi prăduirea (şi fără VeVe şi ai lui) a celor 10 miliarde de euro din bugetul de pe anul acesta.

Şi, gata!ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours De cartier
  La o lună de la data (re)începerii lucrărilor pentru podul Porțelanului, vedem primele semne pe șantier: câteva garduri metalice și panoul informativ
 • Acum 4 hours Din oras
  „Atenție! Cade tencuiala!”
 • Acum 4 hours Din oras
  De doi ani, Poarta Vieneză nu e cumpărată de nimeni. Prețul cerut e de aproape 3,4 MILIOANE EURO
 • Acum 5 hours De cartier
  Fiindcă așteaptă de mai bine de un an, și-au pierdut răbdarea! Acompaniați de alarme, cu urlete și strigături din partea paznicilor, mănășturenii au „inaugurat” Baza Sportivă „La Terenuri”
 • Acum 5 hours Eveniment
  Poliția clujeană este în alertă: Prietenul femeii dispărute este cunoscut cu antecedente de om violent şi se află sub tratament
 • Acum 6 hours In vizor
  ATENŢIE LA TREN: După 14 ani de promisiuni, pasajul de cale ferată de la Jucu rămâne o vorbă în vânt
 • Acum 7 hours In vizor
  O fundaţie “pentru studii biblice”, printre acţionarii unei firme care a dat o ţeapă de 25 de milioane de euro Companiei de Apă “Arieş” SA
 • Acum 7 hours Din oras
  Autoritățile cresc încet-încet calitatea vieții: «În fiecare cartier este câte o străduță unde modernizăm… În zona de centru străzile sunt aproape gata»
 • Acum 8 hours Din oras
  Primaria plateste 1,6 milioane lei pentru intretinerea fantanilor arteziene si a cismelelor
 • Acum 10 hours Din oras
  A doua zi consecutiv, șoferii din Florești stau înțepeniți în trafic. Boc mai trebuie să-și cumpere niște frigidere la câtă carne primește zilnic
 • Acum 11 hours Politica
  SACUL POPULISMULUI PARE FĂRĂ FUND: Pensionarii cu venituri sub 2000 lei vor primi sprijin. Asta în timp ce Coaliția de Guvernare se pregătește să jupoaie IMM-urile
 • Acum 12 hours Din oras
  A dispărut o femeie de 30 de ani care locuiește în Cluj-Napoca. Ați văzut-o?
 • Acum 13 hours Eveniment
  Bărbat filmat în timp ce se masturba pe o bancă, într-un parc din judeţul Cluj. A fost sesizată poliția
Citește și...
Recomandările redacției
«Cade, dă-te, bă, că cade» Din oras

„Atenție! Cade tencuiala!”

«Cadeee, dă-te, bă, că cade»… tencuiala. Clădirea Palatului Administrativ al Județului Cluj, sediul Instituției Prefectului […]

TOP CITITE