Politica

VIZIUNE POLITICĂ ŞI NEGOCIERI LA SÂNGE! Rareș Bogdan: "Marcel, dă-ne un minister, oricare"… Dacă e adevărat, "Felicitări, #EchipeiCâştigătoare!"

Scris de 376

Pe “surse”, liderii PNL sunt nemulțumiți că pierd teren la negocierile pentru formarea guvernului, din cauză că ministerele cu bugete importante sunt revendicate de PSD. Ar fi culmea să fie mulţumiţi… Negocierile se fac în genunchi, nu pe genunchi ca până acum.

CITEŞTE: De la atâta negociere cu PSD, PNL rămâne-n portofoliul gol. Rareș Bogdan, după ce PSD le-a comunicat liberalilor că le ia Ministerul de Finanțe: „Marcele, nu poți să ne faci asta!”

După cum v-am relatat în materialul de mai sus, Marcel Ciolacu le-a transmis joi seară liberalilor că vrea finanțele și transporturile, iar prim-vicepreședintele PNL, Rareş Bogdan i-a spus la un moment dat: „Marcele, nu poți să ne faci asta!”. Cică printre schelălăiturile de la negocieri s-a auzit şi: ”Marcel, dă-ne un minister, oricare”.

Rareş Bogdan și alți liberali ar fi cerut ministerul Justiției (că-l vrea Iohannis, să nu aibă surprize post-preşedinţie cu casele alea din Sibiu), doar Florin Cîțu ar fi revendicat ministerul de finanțe pentru PNL. Marcel Ciolacu le-ar fi transmis că pot să ia eventual ministerul fondurilor europene.

Alte surse PNL susțin că Rareș Bogdan i-ar fi spus lui Ciolacu: ”Marcel, oameni buni, eu și colegii mei nu putem să mergem în partid fără măcar unul dintre cele 3 ministere de investiții: Finanțe, Transporturi sau Dezvoltare”.

Pesediștii i-ar fi tranmis să se certe el cu UDMR, nu ei, deoarece dacă PNL ia premierul este firesc ca PSD să ia finanțele iar dacă liberalii nu sunt mulțumiți și vor pentru ei și finanțele și transporturile și secretarul general al guvernului atunci să le cedeze pesediștilor funcția de premier.

De nepreţuit la aceste “negocieri” (“cască gura, aaa, Rareş, cască gura”), este că cică liberalii se tem că PNL ar putea rămâne doar cu acele ministere care-l interesează pe Klaus Iohannis.

Negocierile de joi seară au fost “conduse” (declarativ) de Nicolae Ciucă, varianta de premier a PNL, însă acesta ar fi vorbit doar spre final, când s-a discutat despre măsurile sociale. Iar Florin Cîțu, care a părăsit supărat discuţiile, pentru a se întoarce doar după închiderea lor, viteaz ar fi spus că nu este de acord cu impactul foarte mare al măsurilor propuse de PSD pe partea socială, deoarece s-ar pune astfel în pericol stabilitatea fiscal-bugetară.

Alte surse susțin însă că liderul PNL este absent de la negocieri și frustrat că a pierdut poziția de premier.

PSD și PNL au avut, joi seară o nouă rundă de negocieri, urmând ca azi la prânz să continue discuțiile pe programul de guvernare și împărțirea ministerelor. Liderii celor două partide au anuțat joi seara că până joia viitoare va fi instalat noul guvern.ULTIMA ORĂ

 • Acum 32 mins General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 1 hour Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 3 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 4 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 4 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 6 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 7 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 7 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 8 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 9 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE