Rautacisme

Virtual Boc: Primarul Clujului a mai incasat un premiu și le mulțumește clujenilor pentru suport. Pentru că suportă

Astăzi, premiul pentru cel mai virtual primar este acordat lui Emil Boc. Orașul Cluj-Naboca – locul unde angajații Primăriei plimbă hârtii și beau cafele pentru că în locul acestora muncește funcționarul virtual Antonia – se află din nou în TOP. Astfel, în vreme ce clujenii se sufocă în mijloacele de transport în comun, marcați de mobilitatea inumană, în vreme ce orașul se sufocă din cauza autoturismelor parcate pe trotuare, în lipsa parcărilor promise de primarul Boc, în timp ce garajele le sunt demolate, iar noile parkinguri figurează doar în discursul primarului virtual, Emil Boc, în timp ce străzile rămân neasfaltate (precum strada Sopor), iar primarul visează deja la o zonă de dezvoltare integrată a cartierelor inexistente, în vreme ce metroul, trenul metropolitan și centura metropolitană sunt plimbate dintr-un studiu de fezabilitate-ntr-altul, în acest răstimp, Emil Boc creează Alianțe și ia premii. Greu este să pui punct unei propoziții care nu poate cuprinde toate e-realizările boccene.

Despre premii este vorba.

Promovarea proiectelor de tip “smart city” în Cluj-Napoca i-a adus lui Emil Boc premiul “Mayor of the Year (“Primarul Anului” ) în cadrul “Galei Romanian Smart City Industry Awards 2018”.

„Am avut plăcerea de a primi din partea Asociaţiei Române de Smart City şi Mobilitate premiul “Mayor of the Year” pentru promovarea politicilor de tip “ smart city” în municipiul Cluj – Napoca. Acest premiu îl dedic clujenilor şi le multumesc colegilor din Primăria Cluj-Napoca pentru implicarea în promovare constantă a politicilor specifice “oraşului inteligent”, a declarat Emil Boc. 

Emil Boc le-a mulțumit clujenilor pentru suport.

Pentru că suportă. 

Suportă batjocura zilnică din traficul infernal de imobil, pentru că fac parte dintr-un oraș smart unde toată lumea visează în aplicații, iar viața a devenit de-a dreptul virtuală după ce Emil Boc a bombardat spațiul public cu aplicații inovative:

pentru identificarea locurilor de parcare, în contextul în care acestea sunt desființate; 

pentru angajarea unui funcționar virtual, Antonia, în contextul în care în administrația bocceană nu sunt angajate persoane cu dizabilități. 

Cam atât cu aplicațiile. Da, Antonia procesează 90 de cereri zilnic. Fâsss… Iar slujbașii municipali nu mai muncesc. 

Aceste aspect este resimțit din plin.

Concret, orașul smart, orașul virtual, Cluj-Naboca, burgul ce nu mai poate fi oprit din digitalizare, este total opac nevoilor persoanelor cu dizabilități, cu diverse grade de handicap.

Dar, ce mai contează ființele vii, clujenii obișnuiți, când acest Silicon Valley a Ardealului a devenit cu totul virtual: prețul chiriilor a explodat, prețul unui apartament mizerabil a devenit rușinos de mare, iar întreaga explicație rezidă în digitalizarea orașului-comoară.

„De asemenea, suntem determinați să accelerăm procesul de digitalizare a administrației publice locale, abordând utilizarea tehnologiei pentru cetățeni într-o manieră incluzivă. Cu alte cuvinte, urmărim să implementăm în continuare proiecte ce utilizează tehnologiile moderne pentru a face viața de zi cu zi a clujenilor mai ușoară, de la plăți wireless pentru servicii publice la utilizarea inteligenței artificiale. Totodată, continuăm să susținem dezvoltarea ecosistemului de inovare de la Cluj-Napoca și în special colaborarea între sectorul public, sectorul universitar, ONG, mediul privat și cetățeni, cu obiectivul de creștere a calității vieții în municipiu pentru toți locuitorii Clujului”, subliniază edilul Clujului. 

Prin urmare, Emil Boc a devenit primarul anului 2018! 

Felicitări, domnule primar! 

Ca nimeni altul ați reușit să ignorați constant, voit și în mod fățiș nevoile reale ale cetățenilor orașului de pe Someș – care nu a devenit navigabil încă, dar care va face loc altor proiecte, precum metroul subacvatic, trenul aerian și parcările virtuale – și să le propuneți pură inovație, tehnologie virtuală și transport ecologic într-un oraș poluat și locuințe verzi într-un burg împietrit în timp.

Pe bună dreptate, vă veți întreba: cum obține primarul Clujului premii? Înseamnă că toate-s doar răutăcisme și vorbe scornite de presă. Înseamnă că se poate. Înseamnă că acolo unde nu suntem noi, e mai bine. Unde? În Cluj.

Răspunsul prieteni este vânare de vânt, pardon, de avioane.

Instituția acordării premiilor funcționează fără greș, asemenea instituției numirii în funcții publice. 

Gașca este mare, reclama este mare, tovărășia este veche, de pe vremea UASCR-ului…

Dar, mai mult ca orice, premiul este obținut prin sprijinul clujenilor, al celor care suportă calvarul unei zile virtuale într-un oraș virtualizat în întregime.

Zi de zi.

 

 

 

sursa foto: emil boc pagina personală de facebook 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *