Rautacisme

Virtual Boc: Primarul Clujului a mai incasat un premiu și le mulțumește clujenilor pentru suport. Pentru că suportă

Scris de 213

Astăzi, premiul pentru cel mai virtual primar este acordat lui Emil Boc. Orașul Cluj-Naboca – locul unde angajații Primăriei plimbă hârtii și beau cafele pentru că în locul acestora muncește funcționarul virtual Antonia – se află din nou în TOP. Astfel, în vreme ce clujenii se sufocă în mijloacele de transport în comun, marcați de mobilitatea inumană, în vreme ce orașul se sufocă din cauza autoturismelor parcate pe trotuare, în lipsa parcărilor promise de primarul Boc, în timp ce garajele le sunt demolate, iar noile parkinguri figurează doar în discursul primarului virtual, Emil Boc, în timp ce străzile rămân neasfaltate (precum strada Sopor), iar primarul visează deja la o zonă de dezvoltare integrată a cartierelor inexistente, în vreme ce metroul, trenul metropolitan și centura metropolitană sunt plimbate dintr-un studiu de fezabilitate-ntr-altul, în acest răstimp, Emil Boc creează Alianțe și ia premii. Greu este să pui punct unei propoziții care nu poate cuprinde toate e-realizările boccene.

Despre premii este vorba.

Promovarea proiectelor de tip “smart city” în Cluj-Napoca i-a adus lui Emil Boc premiul “Mayor of the Year (“Primarul Anului” ) în cadrul “Galei Romanian Smart City Industry Awards 2018”.

“Am avut plăcerea de a primi din partea Asociaţiei Române de Smart City şi Mobilitate premiul “Mayor of the Year” pentru promovarea politicilor de tip “ smart city” în municipiul Cluj – Napoca. Acest premiu îl dedic clujenilor şi le multumesc colegilor din Primăria Cluj-Napoca pentru implicarea în promovare constantă a politicilor specifice “oraşului inteligent”, a declarat Emil Boc. 

Emil Boc le-a mulțumit clujenilor pentru suport.

Pentru că suportă. 

Suportă batjocura zilnică din traficul infernal de imobil, pentru că fac parte dintr-un oraș smart unde toată lumea visează în aplicații, iar viața a devenit de-a dreptul virtuală după ce Emil Boc a bombardat spațiul public cu aplicații inovative:

pentru identificarea locurilor de parcare, în contextul în care acestea sunt desființate; 

pentru angajarea unui funcționar virtual, Antonia, în contextul în care în administrația bocceană nu sunt angajate persoane cu dizabilități. 

Cam atât cu aplicațiile. Da, Antonia procesează 90 de cereri zilnic. Fâsss… Iar slujbașii municipali nu mai muncesc. 

Aceste aspect este resimțit din plin.

Concret, orașul smart, orașul virtual, Cluj-Naboca, burgul ce nu mai poate fi oprit din digitalizare, este total opac nevoilor persoanelor cu dizabilități, cu diverse grade de handicap.

Dar, ce mai contează ființele vii, clujenii obișnuiți, când acest Silicon Valley a Ardealului a devenit cu totul virtual: prețul chiriilor a explodat, prețul unui apartament mizerabil a devenit rușinos de mare, iar întreaga explicație rezidă în digitalizarea orașului-comoară.

“De asemenea, suntem determinați să accelerăm procesul de digitalizare a administrației publice locale, abordând utilizarea tehnologiei pentru cetățeni într-o manieră incluzivă. Cu alte cuvinte, urmărim să implementăm în continuare proiecte ce utilizează tehnologiile moderne pentru a face viața de zi cu zi a clujenilor mai ușoară, de la plăți wireless pentru servicii publice la utilizarea inteligenței artificiale. Totodată, continuăm să susținem dezvoltarea ecosistemului de inovare de la Cluj-Napoca și în special colaborarea între sectorul public, sectorul universitar, ONG, mediul privat și cetățeni, cu obiectivul de creștere a calității vieții în municipiu pentru toți locuitorii Clujului”, subliniază edilul Clujului. 

Prin urmare, Emil Boc a devenit primarul anului 2018! 

Felicitări, domnule primar! 

Ca nimeni altul ați reușit să ignorați constant, voit și în mod fățiș nevoile reale ale cetățenilor orașului de pe Someș – care nu a devenit navigabil încă, dar care va face loc altor proiecte, precum metroul subacvatic, trenul aerian și parcările virtuale – și să le propuneți pură inovație, tehnologie virtuală și transport ecologic într-un oraș poluat și locuințe verzi într-un burg împietrit în timp.

Pe bună dreptate, vă veți întreba: cum obține primarul Clujului premii? Înseamnă că toate-s doar răutăcisme și vorbe scornite de presă. Înseamnă că se poate. Înseamnă că acolo unde nu suntem noi, e mai bine. Unde? În Cluj.

Răspunsul prieteni este vânare de vânt, pardon, de avioane.

Instituția acordării premiilor funcționează fără greș, asemenea instituției numirii în funcții publice. 

Gașca este mare, reclama este mare, tovărășia este veche, de pe vremea UASCR-ului…

Dar, mai mult ca orice, premiul este obținut prin sprijinul clujenilor, al celor care suportă calvarul unei zile virtuale într-un oraș virtualizat în întregime.

Zi de zi.

 

 

 

sursa foto: emil boc pagina personală de facebook 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  BĂTAIE DE JOC A LA BOC CU PISTELE PENTRU BICICLETE: Trebuie să câștige și farmaciștii din creme și analgezice, și medicii de coloană de pe urma dalelor, nu numai Videanu și PD-L al PNL. Se lucrează la economia orizontală a Clujului
 • Acum 1 day In vizor
  Să nu ziceți că Ziar de Cluj nu v-a atenționat că nimic nu e în regulă cu ”dervișii rotitori” de la Guvernare: PSD amenință cu declanșarea de alegeri anticipate, dacă protocolul nu e respectat
 • Acum 2 days Analiza
  EXCLUSIV Criminalul Tudor Cirje avea ascuns “in groapa” un pistol letal: “Daca ma dispera cineva… daca vrei sa faci mortaciune, cu manusi de doctor, da?”
 • Acum 2 days Anchete
  EXCLUSIV! “Cocaina iti da minte, atata am tras de ziua mea…!”, zicea criminalul Tudor Cirje! INTERCEPTARI superbe cu traficantii de droguri Grosan, Cirje si Popa Horea Emil! I-a facut DIICOT Cluj ca in desenele animate!
 • Acum 2 days PubliNews
  Baby Yoga, alături de micuțul tău, dar și scurt-metraje în aer liber, în Iulius Parc
 • Acum 2 days Rautacisme
  Când l-ați mai văzut pe Emil Boc amestecându-se ”în treburile interne” ale unui alt partid?
 • Acum 2 days Eveniment
  Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a fost ales în funcția Vicepreședinte al Platformei Europeane a Autorităților de Reglementare în Audiovizual
 • Acum 2 days In vizor
  Sindicatele Gaudeamus și Hermes din învățământul superior și cercetare anunță că sunt solidare cu greva profesorilor din școli: Iohannis a făcut declarații false privind satisfacerea tuturor revendicărilor profesorilor
 • Acum 2 days In vizor
  Clujul, în Top 10 al mamelor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani. Într-un singur an, na nivel național numărul copiilor mame de copii s-a triplat
 • Acum 2 days Politica
  MINCIUNA STĂ CU POLITICIENII LA MASĂ. Cum se apără guvernul în fața acuzației că i-a păcălit pe profesorii care ceruseră garantarea viitoarei grile majorate de salarii: a inclus o referință în nota de fundamentare a unei ordonanțe de urgență. Creșterea de 1.000 de lei din iunie e avans din majorarea de anul viitor
 • Acum 3 days In vizor
  Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor care continuă greva: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? După ce guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei să continue greva?
 • Acum 3 days In vizor
  NU A FUNCȚIONAT MANEVRA CU ”NICULE, MAI DĂ-LE 1000 DE LEI”: Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Negocierile cu sindicatele din educație au luat sfârșit. Lider de sindicat: Acțiunile de protest continuă de marți încolo
 • Acum 3 days In vizor
  În timp ce polițiștii protestau la minister, lui ”dottore” Bode îi cânta Marcel Pavel la ureche ”Frumoasa mea, în seara asta”, la o chermeză de la Direcția Generală Anticorupție, în timp ce angajații de rând stăteau, ca ”fetița cu chibrituri”, cu nasul lipit de geamuri
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE