Justitie

Țepara Ana Adela Deac, trimisă în judecată pentru înșelăciune în formă continuată cu peste 150 de acte materiale (RECHIZITORIU)

Serviciul de Investigații Criminale (SIC) din cadrul IPJ Cluj și Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au dispus trimiterea în judecată a țeparei Bodea Deac Ana Adela. Femeia încasa sume de la diferite persoane și le promitea locuri de muncă în străinătate. Ancheta penală  scos la iveală peste 150 de acte materiale, reprezentând momente în care Ana Adela Deac a încasat bani de la persoane la care le promitea locuri de muncă în străinătate. 

(Fragment din rechizitoriu)

„Prin rechizitoriul emis de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, la data de 7.12.2018, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatei BODEA DEAC Adela Ana , sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (154 acte materiale), prev. de art. 244 alin. 1 și 2 C. pen.

În cuprinsul rechizitoriului înaintat judecătoriei Cluj-Napoca au fost reținute, în sinteză, următoarele aspecte:

Faptele inculpatei Anca Ana Deac, care în perioada iunie 2012- august 2017, în calitate de administrator de drept și de fapt al societăților SC COLOSSEUMUL MUNCII EXTERNE SRL, SC QUALIFIZIERTE MITARBEITER VERMITTLUNG SRL, SC D. R. C. SRL, SC M. I. M. SRL, SC O. W. M. SRL, SC W.S. SRL, SC L.H.R SRL, SC E. B. C SRL, SC Q. P. A SRL, SC V. S. SRL, SC B. D. C. SRL, SC IS SRL, SC IO SRL, SC JPC SRL și SC PSO SRL, în baza unei revoluții infracționale unice și cu același mod de operare, prin folosirea mijloacelor frauduloase, a indus și menținut în eroare un număr de 154 persoane vătămate, pe care le-a determinat să încheie contracte de mediere și de secretariat/consultanță cu firmele enumerate, pentru care persoanele vătămate trebuiau să plătească sume cuprinse între 420 lei și 750 lei, în condițiile în care inculpata, nemijlocit și/sau prin intermediari, le-a prezentat (atât cu ocazia discuțiilor telefonice anterioare, cât și cu ocazia discuțiilor de la sediu firmelor, concomitent semnării contractelor) ca adevărată împrejurare mincinoasă că dacă încheie contractele și plătesc sume de bani, vor pleca la muncă în străinătate în mod cert și în cel mai scut timp, scopul fiind acela de a obține un folos material injust, pentru sine sau pentru altul, astfel că s-a cauzat un prejudiciu total nerecuperat de aproximativ 92.245 lei.

Ţeapa Hink

Gazeta de Cluj a prezentat mai multe cazuri în care cei aflaţi în căutarea unor locuri de muncă au luat ţepe de la firmele pe care le-au plătit pentru intermedierea unei slujbe.

Compania Hink HR se ocupă de recrutare şi selecţie, dezvoltare şi formare atât personală cât şi profesională. Firma o are ca şi administrator pe Dana Mureşan şi ca asociaţi pe Vasile Miron şi Carmen Mihalea Miron.

Mulţi clujeni îşi povestesc experienţa cu Hink HR, precizând totodată că firma recrutează oameni pentru agenţia imobiliară Edil şi Ziki Network, firmă ce se ocupă de activităţi de realizare a soft-ului la comandă, ambele firme fiind administrate de Vasile Miron, menţionat mai sus. ”Ţeapa”, cum o numesc cei trecuţi prin experienţă, datează de câţiva ani. Compania Hink HR încă funcţionează, iar pe site-urile care îţi oferă locuri de muncă observăm că Hink HR caută constant oameni pentru posturile veşnic libere şi actualizate zilnic.

Persoanele trecute prin experienţa Hink HR nu recomandă nimănui această companie din motiv că ”te vrăjesc că sunt serioşi”, iar după mai multe etape ale interviului urmează o perioadă de probă, training neplătit timp de o lună.

”Acolo e un haos, au o grămadă de posturi gen: consultant resurse umane, secretară, recrutor, back office, front office, asistent relaţii cu publicul şi practic nu e nicio diferenţă între poziţiile astea, pentru că toată lumea face acelaşi lucru. De multe ori nu ajungi pe postul pentru care ai aplicat, îţi spun că profilul tău a fost analizat şi te redirecţionează către un alt job care, spun ei, ţi se potriveşte mai bine. Toată lumea postează anunţuri şi se zbate acolo pentru cât mai multe CV-uri, că doar trebuie să îţi atingi target-ul şi apoi să suni lumea şi să o vrăjeşti, cu hârtiuţa în faţă.

Îmi pare foarte rău de fetele care termină psihologia şi cred că acolo e un job în care te poţi dezvolta ca profesionist, poţi să ai studii liceale, să fii zidar, femeie de serviciu, pentru că natura muncii e la mintea cocoşului, o munca de rutină, super plictisitoare, un mediu stresant şi o muncă prost plătită, în cazul în care se şi plăteşte.

Eu am suportat doar o săptămână „training-ul”, care e de fapt munca propriu-zisă. După o săptămână mi-am dat seama cum merg lucrurile acolo şi cum se rulează oamenii. Ei tot au job-uri active şi încă de multă vreme. Oare nu au găsit încă oamenii potriviţi? Sau oamenii nu rămân prea mult… ”, încheie Cristina B.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *