Politica

Virgil Popescu, apel la instituțiile PSD, în privința facturilor mari la energie: ”Fac un apel, ANRE să îşi facă treaba (…) La persoane fizice, poate inclusiv Protecţia Consumatorilor să intre peste furnizorii respectivi”

După ce au bulibățit tot sistemul făcând pe genunchi liberalizare de piață (noi credem că au făcut-o pentru parandărăt), guvernanții din Coaliție se solicită unii pe alții la responsabilitate. Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat, luni, la Parlament, despre cazurile de persoane care au primit facturi mari la energie electrică, că face un apel către ANRE ”să îşi facă treaba”. ”Poate inclusiv Protecţia Consumatorilor ar trebui să intre peste furnizorii respectivi”, mai spune ministru. Zău? Este atât de evidentă bătaia de joc a furnizorilor, dintre care trei sferturi sunt ai statului român, încât ne întrebăm pe cine vrea individul acesta vopsit în liberal să prostească?

A, ambele instituții se află sub conduceri controlate de PSD, iar Popescu răspunde astfel atacurilor social-democraților din ultima perioadă, care îi reproșează o gestionare ineficientă a crizei energetice.

”Fac un apel, cum am făcut şi în luna ianuarie, ANRE să îşi facă treaba, să supravegheze piaţa şi să controleze piaţa, iar la persoane fizice, poate inclusiv Protecţia Consumatorilor să intre peste furnizorii respectivi şi să verifice aceste lucru”, a spus ministrul Energiei.

Despre afirmaţia furnizorilor că facturile mari sunt din cauza ordonanţei de urgenţă, ministrul a spus că furnizorii se află în prezent în discuţii în comisiile parlamentare şi este convins că se vor face corecţii în Parlament, cu acordul coaliţiei. Adică noi suntem proștii lor.

Virgil Popescu a fost întrebat dacă această ordonanţa încurajează consumatorii să reducă consumul de energie, el arătând că ”orice cetăţean care ştie că plăteşte mai puţin (..) dacă în loc de 300 de kw, consumă 250 şi plăteşte mai puţin e clar că este încurajat”.

”Trebuie găsită şi o modalitate de bonificaţie”, a mai afirmat Popescu.

În ceea ce privește afirmația cu consumul redus, acest ministru ar trebui să zboare de urgență din Guvern. Adică, nesimțitul, se face că nu știe că suntem pe ultimul loc din UE la consum, dar cu cele mai mari facturări raportat la venituri?

CITEȘTE: Nici zicerea cu ”Ultimul închide lumina” nu mai ține-n România. La prețuri de facturare de te doare portofelul, românii au cel mai scăzut consum de energie pe cap de locuitor