Reportaj

„VIP-URI, DESPRE CLUJ” – Mirabela Dauer: „Electric Castle a fost un eveniment unic în viața mea!” (AUDIO)

Azi am discutat cu Mirabela Dauer despre cele mai frumoase amintiri pe care le are cu Cluj-Napoca. De departe, cel mai important moment din cariera artistei s-a consumat în 2017, cand aceasta, alaturi de Corina Chiriac au cântat în deschidere la Electric Castle.

Ascultă aici interviu complet

Reporter: Când ați vizitat pentru prima oară Cluj-Napoca?

Mirabela Dauer: E mult de atunci. E foarte mult și spectacolele noastre se țineau ori la Sala Sporturilor, ori la Casa de Cultură a Studenților. Dar sunt foarte mulți ani. Peste 30 de ani. Clujul era unul dintre orașele noastre preferate ca public. Totdeauna Clujul a fost inclus printre orașele preferate ale noastre. Și niciodată nu se ocolea Clujul ca spectacol. Pentru că publicul era genial. Și am mai dat la o sală în spatele Casei Studenților, nu știu dacă mai există. Acolo se țineau concertele simfonice.

Reporter: Și ce impresie v-a lăsat orașul?

Mirabela Dauer: De metropolă. Foarte curat și cu oameni minunați și un public extraordinar. Am și foarte mulți prieteni acolo. Clujul mi-a oferit cea mai mare șansă a vieții mele, să cânt la Bonțida. La Electric Castle.

Reporter: Chiar voiam să vă întreb care e cea mai frumoasă amintire pe care o aveți despre Cluj.

Mirabela Dauer: Bonțida!

Reporter: Cum a fost? Cum s-a întâmplat?

Mirabela Dauer: Nu am cuvinte. Eu când am fost invitată să cânt acolo, inițial am crezut că e o glumă proastă. Totuși, s-a insistat pe ideea asta și toți cei care s-au ocupat de noi erau niște copii extraordinar de organizați. Nimeni nu se călca pe picioare sau pe cap. Fiecare își știa treaba. Nu am văzut în viața mea o astfel de organizare. Am mai fost pe lumea asta la niște festivaluri, concerte mari, dar ca acel spectacol nu voi mai avea niciodată. Cred că a fost unicul spectacol din viața mea. Și pentru asta îi sunt recunoscătoare publicului.

Reporter: Dacă ar fi să descrieți sentimentul pe care l-ați avut pe scenă?

Mirabela Dauer: Nu am cum. Nu am cum. Pentru că publicul acela este unic. Erau copii de 17 ani într-un cort imens de 10.000 de oameni care îmi cântau piesele. Vă dați seama, altă generație. În muzică nu există generații. Muzica este bună sau proastă. Dar ce s-a întâmplat atunci, mi-aș dori să se întâmple, dar nu o să se mai întâmple. A fost un eveniment unic, un moment unic în viața mea, care m-a încărcat pentru câte zile voi avea.

Reporter: Astăzi ce mai știți despre Cluj?

Mirabela Dauer: Eu când vin la Cluj, mă plimb. Vreau să vin și iarna, vreau să vin și vara. Am cântat la Sala Sporturilor, am cântat pe stadion, am cântat peste tot, în toate sălile care există în Cluj, am cântat. Iar primirea a fost extraordinară. Am avut niște petreceri unde publicul a fost o surpriză. Am cântat și cu o trupă din Cluj, cu Semnal M. Prima piesă a vieții mele a fost  scrisă de Iuliu Merca.  Deci, am o legătură unică cu Clujul. Aș putea spune că pe undeva, Clujul m-a adoptat ca suflet.

Reporter: Cum vă place mai mult Clujul? Vara sau iarna?

Mirabela Dauer: Îmi place întotdeauna pentru că iarna este superb centrul. Este Târgul de Iarnă unde am și cântat. Este splendid. Și nu mă mai satur să umblu pe la căsuțe, să cumpăr tot felul de prostii și de minunății. Am foarte mulți prieteni acolo.

Reporter: Ne puteți da niște nume?

Mirabela Dauer: Unul dintre prietenii mei buni este stilistul meu din Cluj. E la catedrală, pe o străduță. E un hairstilist celebru la voi. Eu îi spun Sami. Îmi place foarte mult hotelul de sus, Grand Hotel Italia. Și nu numai. Am stat în 1000 de locuri în Cluj. Nu am decât să spun că ador Clujul.

Reporter: Cum ați reușit să treceți peste perioada de izolare?

Mirabela Dauer: Eu sunt, în general, un om cuminte, chiar dacă nu pot spune că nu cred. Cred în tot ce se întâmplă pentru că pălăria asta mare este în toată lumea. Oroarea asta de virus. Am fost foarte cuminte. Am stat acasă. Din data de 8 martie până la întâi iunie eu nu am ieșit din casă.

Reporter: A fost greu?

Mirabela Dauer: Niciodată nu am crezut că o să am o vacanță de patru luni. Nu aș putea spune că m-a bucurat această vacanță. Văd că statul ăsta în casă se continuă și asta e rău pentru noi. Din acest punct de vedere, nu este bine. Nu este bine, pentru că noi suntem singurii noștri sponsori. Mie nu îmi place să mă laud, însă, în orice caz, nu e o perioadă bună pentru nimeni. Singurul lucru, îmi doresc să treacă. Să treacă și să spun că a fost un vis urât.

Reporter: Cum credeți că va rezista industria muzicală?

Mirabela Dauer: Va rezista cine va avea bani să reziste. Ca și în ultimii zeci de ani.

Reporter: Deci nu se va schimba mare lucru.

Mirabela Dauer: Nu, nici vorbă. Producția asta muzicală s-a schimbat în rău. Am ajuns la stadiul de kitch. Nu e o fericire, nu e nimic bun. Dar cred că s-ar putea să se schimbe în și mai rău, pentru că nu e vreme propice pentru creație. Degeaba încerci să faci lucruri bune când la televizor e Vulpița și Viorel. Eu nu am nimic cu oamenii ăia, că oamenii ăia nu au nicio vină. Cei care pomovează astfel de lucruri. Este ceva… de necrezut. Nici nu am cuvinte la tot ce se întâmplă.

Reporter: Planuri de viitor?

Mirabela Dauer: Să mă țină Dumnezeu sănătoasă. Am făcut și niște piese, am făcut și niște filmări, să dea Dumnezeu să rezistăm și atâta tot. Ne vedem fiecare de drumul nostru. Mergem mai departe.

Reporter: Plănuiți și un turneu?

Mirabela Dauer: Nu, nu ai cum. Turneul trebuie susținut și financiar și eu nu pot susține un turneu. 

 

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *