In vizor

Clujenii așteaptă din ianuarie răspunsuri la cererile pentru locurile de parcare. Cine va avea prioritate?

Lipsa locurilor de parcare este o problemă acută cu care se confruntă clujenii. Unii dintre ei așteaptă de ani de zile să le fie alocat un loc de parcare de către Primărie, fără succes însă. Din cauza pandemiei, plata locurilor de parcare pentru cei care au abonament s-a prelungit până în 30 iunie. După această data Primăria trebuia să aloce parcările rămase libere, însă până acum acest lucru nu a fost făcut. 

Clujenii încep deja să-și piardă răbdarea și cer Primăriei să trateze cu prioritate această problemă care pentru ei este foarte importantă. Mulți clujeni pierd zilnic timp prețios căutând un loc de parcare sau parchează în locuri interzise riscând să le fie ridicată mașina. 

Bună ziua, partenerul meu, Tamas Paul Marius, a depus o cerere pt parcare în 8 ianuarie și nici acum nu a primit răspuns. Stam pe strada primăverii nr 8 scara 6 ap 180. Va rog frumos sa ne ajutați cu un răspuns pentru ca ne este foarte dificil fără parcare și mai ales ca la geamurile noastre se construiește un parking. 

Sunt cereri de parcare inregistrate din ianuarie 2020. Macar trimtieti o data scrisorile alea prin care refuzati cererea, sau: 1. faceti locuri de parcare. 2. revocati abonamentele de parcare a masinilor abandonate, care au ITP expirat, de pe locurile primariei. 3. reformati sistemul de parcari. 

Am depus o cerere de abonament de parcare in data de 16 decembrie 2019, nr 651935 pt adresa str H Barbusse. Nici pana azi nu am primit raspuns, am mai revenit prin februarie cu un mail la Dvs si nici la acela nu a raspuns nimeni. Va rog sa verificati, ati pierdut cererea, sau aveti timpi de raspuns atat de lungi? 

Solicit din nou raspuns la cererea de alocare parcare nr. 906/7 din data de 6 ianuarie 2020 pe Aleea Iezer nr.4. Totul a inceput cand am schimbat domiciliul si a trebuit sa renunt la locul de parcare de la vechea adresa, pe motiv ca nu se poate transfera. Este al 2-lea an consecutiv in care stau la coada in gerul din prima zi lucratoare din an pentru a depune o cerere de parcare in conformitate cu reglementarile in vigoare doar ca sa fiu amanat in mod repetat cu alocarea unei parcari in conditiile in care exista parcari nealocate langa bloc, eu folosind locul 42.

Răspunsul Primăriei este că termenul de plată pentru locurile de parcare a fost prelungit pânâ în 30 iunie, urmând ca ulterior locurile de parcare să fie atribuite. DIn păcate însă au trecut șapte zile iar răspunsurile Primăriei întârzie.

”Conform HCL 122/2020 termenul de plata pentru locurile de parcare a fost prelungit pana la data de 30.06.2020. Locurile de parcare devenite dupa aceasta data vor fi atribuite conform legislatiei in vigoare”, potrivit Primăriei.

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat în iunie un nou regulament privind închirierea locurilor de parcare. Acesta prevede că locurile de parcare vacante din parcările publice, construite din fonduri publice, vor fi atribuite pe bază de abonament, în următoarea ordine: persoane cu handicap care au domiciliul în apropiere (imobilele adiacente parcajului) și un autoturism în proprietate sau în folosință, fiind menționat în certificatul de înmatriculare în calitate de utilizator, persoanelor fizice care au domiciliul stabil în apropiere (imobilele adiacente parcajului) și au un autoturism în proprietate, persoanelor fizice cu reședința în apropiere și au un autoturism în proprietate, persoanelor juridice care au sediul social sau punct de lucru în apropierea parcajului și un autoturism în proprietate, persoanelor fizice sau juridice care au domiciliul/reședința, respectiv sediul social/punctul de lucru în apropiere (imobile adiacente parcajului) care au în folosință un autoturism, fiind menționat în certificatul de înmatriculare în calitate de utilizator.

Se poate acorda un singur loc de parcare pentru o persoană fizică sau juridică și maxim două locuri de parcare pentru aceeași unitate locativă/sediu social/punct de lucru.

Subînchierea sau folosirea locurilor de parcare de către alte persoane, cu consimțământul abonaților, este interzisă. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *