Din oras

Vine iarna, bine îmi pare: Boc a amendat deja firmele de deszăpezire pentru că nu au suficientă sare

Scris de 302

Boc începe în ultima perioadă să vadă că cele două firme de salubrizare care se ocupă de gunoaie și de deszăpezire de ani de zile în Cluj-Napoca nu își fac treaba așa cum ar trebui. Desigur că situația nu este nouă, însă acuma pare că s-a trezit și Boc.

Ptimarul a declarat azi la radio că nu este deloc mulțumit de modul în care firmele s-au pregătit pentru iarnă. Acestea au doar o parte din materialele stipulate prin contract, considerând că mai au timp până vine zăpada.

”Suntem pregătiți, dar nu sunt mulțumit. Chiar dimineață am avut o ședință operativă pe această temă și pot să vă spun că avem 38 de utilaje gata pregătite de intervenție. Sunt 1850 de tone de sare, 50 de tone de clorură de claciu în depozite. Dar nu sunt mulțumit pentru că, potrivit contractului, Rosal trebuia să aibă 700 de tone de sare și are 250. Ei motivează că sunt cozi acuma la încărcare la salina. Dacă aveai obligația ca azi să ai tonele de sare, trebuia să îi ai. Nu mă interesează scuze. Trebuia să înceapă din 15 octombrie, nu să aștepte până pe ultima sută de metri. Mă enervează mentalitatea aceasta, merge și așa. Nu mai merge și așa merge numai pe lege. Tu aveai obligația din 15 octombrie până în 15 noiembrie să îți asiguri 700 de tone de sare. Ceilalți de la Brantner au 1700 de tone de sare, ami mult decât trebuie. Pe partea de clorr=ură de calciu, cei de la Rosal au 10 tone de clorură de calciu, față de 100 cât trebuiau să aibă, iar Brantner are 40 de tone față de 100”, potrivit lui Boc. 

Primarul Emil Boc a declarat că la fel ca și în cazul deșeurilor, firmele continuă să adune puncte pentru a putea trece la rezilierea contractului.

”Ei spun că nu vine așa repede zăpada. Ei sunt plătiți, nu fac asta pe gratis, sunt plătiți din banii cetățenilor. Ei își iau doar măsurile minime de siguranță. Se uită pe prognoză și își spun că nu e așa rău și zic că se alimentează pe parcurs, uitând faptul că atunci când vine zăpada toți se îngrămădesc la salină să ia sare. Intră în sancțiuni și adună puncte pentru rezilierea contractelor. Trebuie să le oferim clujenilor servicii ca afară. Dacă ești plătit pentru un serviciu tratează-l ca la carte, dacă nu pleacă domnule și lasa-ne în pace să vină alții care sunt în stare să își respecte obligațiile din contract”, a menționat Boc.

Dacă Boc zice că firmele care trebuie să asigure deszăpezirea nu sunt pregătite așa cum ar trebui, cu sigurnață că vor curge sesizările privind străzi din Cluj-Napoca acoperite de zăpadă. Cu o dotare minimă de sare și clorură de claciu, clujenii ar trebui să fie mulțumiți dacă vor fi curățate măcar arterele de circulație principale.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 3 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 4 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 5 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 6 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 7 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 8 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 8 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 10 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 11 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 22 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 23 hours FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE