Din oras

Consiliul Județean își face reclamă din bani publici: cum să bagi 4.000 euro în 5.000 de mape

Cum sunt cheltuiți banii contribuabililor, cum sunt drămuite fondurile, banii publici ai clujenilor? Ultima dumă vine din partea Consiliului Județean Cluj, care sparge 4000 de euro pentru a-și face reclamă. Pseudo-realizările administrației coordonate de Alin Tișe, de la drumurile județene la Pata Rât și Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, prelungirea pistei de la Aeroport, toate aceste proiecte inexistente vor fi ocultate în cele 5000 de mape de prezentare, iar în schimb vor fi incluse alte baliverne, din categoria reclamă pe bani publici.

Dacă județul Cluj excelează cu adevărat în ceva, atunci acest aspect nu poate fi decât reclama și fanfaronada festivismelor. 

Recent, administrația județeană coordonată de Alin Tișe lansa un anunț de achiziție publică a unui număr de 5000 de mape de prezentare personalizate și inscripționate. 

Valoarea estimată: 20.000 lei fără TVA.

Sursa de finanțare: Bugetul CJ Cluj.

„Promovarea imaginii și a statutului Consiliului Judeețan Cluj în relațiile de protocol și colaborare cu instituțiile/regiunilr/statele partenere sau potențial partenere de la nivel național și internațional reprezintă unul dintre obiectivele principale ale Serviciului de Relații Publice. În vederea îndeplinirii optime a acestui obiectiv, precum și pentru asigurarea derulării într-un context calitativ a relațiilor de protocol și colaborare a foruluia dministrativ județean cu intituțiile/regiunile, se impune necesitatea achiziționării unui număr de 5000 de mape de prezentare personalizate și inscripționate”, se precizează în caietul de sarcini. 

Păi, dacă „se impune necesitatea achiziționării”, atunci n-ai ce-i face…

Bani publici sunt destui. Ce ți-e 4.000 de euro în minus când Consiliul Județean a donat 100.000 de lei pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame, în contextul în care unele localități din județ au văzut abia recent, în anul de grație 2019, apa potabilă venind pe țevi?

Să ne-nțelegem, apa potabilă în Sălicea a ajuns abia în noiembrie 2019, și asta doar întrucât este un an electoral, altfel…

Dar stați ciluț: contractele individuale de racordare la rețeaua de apă abia urmează să fie întocmite. Consiliul Județean Cluj a adus țeava de apă aproape de sat, a făcut câteva poze, și s-a spălat pe mâini. 

Dar fiți atenți: primarul comunei Ciurila, Pop Teodor Cristinel, nu prea e interesat de asfaltarea drumului, de proiecte, întrucât este un liberal convins și, odată ajuns în jilțul de funcționar public, nu mai este interesat de bunul mers al comunității. 

Stimabile, domnule Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean Cluj, i-auziți ce spun localnicii? Poate vă puneți pe treabă, într-un județ fruntaș precum Clujul, cu drumuri de vaslui?

Nu mai aveți nici o scuză acum când peneleul a ajuns la butoane!

Ajunge cât timp ați dat vina pe un Guvern dușmănos care vă bloca proiectele lipsă. Nu mai aveți piedici acum, dar nici scuze, puneți osul la treabă, nu spargeți banii publici pe reclamă: ia uitați-vă, dom’le Tișe, ce zic localnicii din satul Boju, comuna Cojocna…

Cică nu-i frumos să vă lăudați că lucrările de alimentare cu apă s-au finalizat, iar oamenii nu o pot folosi pentru că n-a fost făcut branșamentul caselor la sistemul de apă? Păi se poate, domnule Tișe, să dezinformați, să spuneți că județul Cluj a ajuns la un procent de racordare „de aproximativ 95%”, iar oamenii stau fără apă în case? Nu vă e rușine nițeluș la obraz? 

De problema poluării, a deșeurilor și drumurilor județene cârpite la nesfârșit, mereu din alți bani publici, din alte și alte fonduri publice, nu vă mai spunem, le știți prea bine. 

Prin urmare, ne întrebăm ce vor conține cele 5000 de mape de prezentare, pentru care banii clujenilor sunt cheltuiți fără căpătâi?

Totuși, 4000 de euro pentru hârtie și reclamă, e cam mult.

Cel mai probabil, pe lângă alte abureli, Consiliul Județean Cluj va menționa printre pseudo-realizările incluse în mape și racordarea satelor la sistemul de apă potabilă în proporție „de aproximativ 95%”.

Iar oamenii vor continua să stea fără apă în case. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *