Vocea ta

VIDEO – Poliția Rutieră Cluj doarme, în timp ce locuitorii de pe strada Năvodari sunt terorizați în fiecare noapte de zgomotul motoarelor turate

O cititoare ne-a împărtășit coșmarul pe care îl trăiește în ultimii ani, de când Primăria a inaugurat parcarea Năvodari, cea care face legătura dintre Dorobanților și 21 Decembrie. Seară de aeară locuitorii din zonă nu se pot odihni din cauza tinerilor care se adună în parcare, ambalează motoarele și fac drifturi. 

„Zilnic se strâng tineri să facă curse de mașini. Se face o adunare de zeci și sute de tineri care își ambalează motoarele pe stradă, fac drifturi, spre disperarea locatarilor din zona. Sunt mii de apeluri la poliție și 112. De 3-4 ani Primăria nu este interesată să rezolve această problemă”, ne-a transmis cititoarea. 

Femeia spune că Poliția e prezentă o zi, iar în rest tinerii sunt lăsați să își facă de cap și să distrugă liniștea clujenilor. Această problemă ar putea avea o rezolvare dacă s-ar dori acest lucru, respectiv restricționarea accesului după o anumită oră.

„Problema pe care ei au adus-o în „curtea” noastră are o rezolvare simplă: o barieră cu acces restricționat după o anumită oră. Ne distrug liniștea, somnul și aerul. Este o pistă de Formula 1 pe stradă”, mai menționează femeia. 

Aceasta a transmis și un video în care se poate auzi zgomotul deranjant al motoarelor mașinilor. Ziar de Cluj îl invită pe șeful IPJ Cluj, Mircea Rus, să se odihnească el în acest zgomot, atunci poate că ar fi mai interesant să rezolve această problemă. 

Fenomenul tinerilor care se adună în diverse locuri din oraș pentru „liniuțe” sau drifturi este unul cunoscut. Însă Poliția clujeană pare să nu fie capabilă să oprească acest fenomen, asta în ciuda sesizărilor venite din partea clujenilor. 

Astfel, platforma Primăriei este plină de astfel de sesizări. Printre zonele preferate de acești tineri sunt: Bulevardul Muncii, în zona sensului giratoriu de la Auchan Iris, strada Aurel Vlaicu sau Calea Dorobanților.

Recent o altă stradă a devenit ținta amatorilor de drifturi. Aceștia se adună pe platoul noului cimitir de pe strada Moș Ion Roată din Someșeni și circulă cu viteză, ambalează motoarele, iar asta se întâmplă noapte de noapte, după cum reclamă cei care locuiesc în zonă.

Răspunul municipalității pentru acești clujeni este că a transmis sesizările Poliției Municipiului, biroul rutier. Ziar de Cluj a solicitat IPJ Cluj date privind activitățile desfășurate în ultimele luni pentru a stopa aceste fenomene, date pe care le vom prezenta de îndată ce vor fi transmise. 

Ziar de Cluj vă prezenta zilele trecute cazul unui clujean a cărui mașină aflată în parcarea din Mărăști a fost distrusă de câțiva tineri teribiliști. 

Citește mai mult:

FOTO Teroare în fosta cazarmă a orașului, transformată în parcare. Tinerii fac drift-uri și distrug mașinile clujenilor

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *