General

VIDEO: O căprioară cu doi iezi, surprinse de o cameră montată în Munții Apuseni

Un grup format din o căprioară și doi iezi a fost surprins de camerele montate de Romsilva în Parcul Național Apuseni. Imaginile, postate pe Facebook, au adus deliciul publicului.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de postul de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul „Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.

Parcul are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj , Bihor și Alba, iar 50.793 de hectare sunt reprezentate de păduri.

Imaginile cu animalul sălbatic, pașnic și grijuliu cu iezii săi, au fost capturate în urmă cu aproape o lună, în luna iunie, dar au fost publicate în urmă cu patru zile pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Potrivit celor de la Romsilva, căprioarele au unul până la trei iezi, iar aceștia sunt complet neajutoraţi în primele câteva zile. Ei depind în totalitate de mama lor în primele săptămâni de viață, când stau ascunși, dar apoi de dezvoltă rapid, dublându-și greutatea după câteva săptămâni.