Sport

VIDEO: Noul „U” Cluj va juca într-un campionat care a fost vedetă pe trei continente în sezonul trecut. Ce deplasări va avea echipa Primăriei

Palmaresul şi brandul actualei Universitatea Cluj se va transfera unei noi echipe ce va fi înscrisă în Liga a IV-a.

Cum administratorul judiciar, Marieta Anastasescu, a depus armele şi a înştiinţat municipalitatea că nu mai poate susţine activitatea vechiului “U”, a devenit clar că CS „Alb-Negru”, societatea înfiinţată în această lună, va deveni continuatoarea clubului născut în 1919.

Astfel, noul „U” Cluj, susţinut de Primărie şi universităţile clujene, va porni la drum la începutul lunii septembrie, în Liga a IV-a, un campionat care a devenit, însă, extrem de cunoscut în câteva ţări de pe Glob în 2016, potrivit CJSport.ro.

În prima etapă a returului sezonului trecut, la meciul dintre Unirea Tritenii de Jos şi Potaissa Turda, un gol marcat prin plasa laterală de către oaspeţi a fost validat de arbitri. Cum jocul a fost filmat, secvenţa care dovedeşte că plasa porţii din Triteni a fost spartă şi că golul nu trebuia acordat a fost preluată de către agenţii de presă din Asia, Europa sau chiar America Latină.

Pe lângă presa centrală din România, celebrele cotidiene Gazzetta dello Sport şi Marca au făcut un articol pe această temă, însoţit de filmuleţul respectiv. Video-ul, pe care îl puteţi vedea mai jos, a fost dezbătut pe larg mai apoi atât în Arabia Saudită, cât şi în Paraguay, iar după mai multe şedinţe la sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Cluj s-a decis că golul marcat incorect rămâne valabil.

AJF a propus rejucarea meciului, însă dacă Unirea Triteni a cerut doar din minutut 81, cel în care s-a petrecut respectiva fază, când scorul era 1-1, Potaissa nu a vrut să-l rejoace decât de la început, astfel că scorul a rămas 3-1 pentru turdeni.

Pe de altă parte, ediţia trecută a Ligii a IV-a a fost câştigată de Viitorul Feleacu, formaţie care şi-a disputat în Gruia meciurile de pe teren propriu, însă „violeţii” vor continua în Liga a III-a în sezonul viitor, după ce au fuzionat cu Unirea Jucu.

Printre adversarii lui „U” din următoarea ediţie a Ligii a IV-a, pe lângă Triteni şi Potaissa, se mai numără şi Ardealul Cluj, unul dintre cele mai bune cluburi de copii şi juniori din România, dar şi Unirea Floreşti, Industria Sârmei Câmpia Turzii, Someşul Gilău, Armenopolis Gherla, Vulturul Mintiu-Gherlii sau CFR Dej.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *