In vizor

VIDEO – Moții protestează față de starea drumului DN 75: caravană de mașini pe drumul Cluj-Napoca-Alba Iulia

Zeci de mașini fac parte din caravana care străbate azi drumul de la Cluj-Napoca la Alba Iulia cu scopul de a atrage atenția asupra drumului DN 75 Turda-Câmpeni.

DRUMUL RUȘINII-MONUMENT AL NEPĂSĂRII-BATJOCURĂ PENTRU ȚARA MOȚILOR, după cum este numit DN 75 de către inițiatorii acestui protest nu a mai fost modernizat de 30 de ani. 

Toată această acțiune de protest a început prin inițierea unei petiții de către profesorul clujean Popa Irimie, petiție care a adunat aproape 4000 de semnături. Cea de-a doua etapă a acestui protest este caravana care azi străbate drumul de la Cluj-Napoca la Alba.

„Noi, locuitori ai Văii Arieșului, Vineri 14 mai 2021, la orele dimineții, cu plecare din Câmpeni, în coloană, cu mașinile, sătui de atâta uitare și batjocură, ne vom deplasa pentru a face o ”vizită” la Prefectura Alba, continuând, în aceeași zi, cu Prefectura Cluj. Deplasarea noastră o vom realiza cu scopul de a atrage atenția asupra stării deplorabile în care au ajuns segmentele DN 75 de la Turda la Câmpeni, pe teritoriul celor două județe. Batjocura, la care suntem sistematic și cinic supuși, trebuie să înceteze! Ne-a ajuns!”, au transmis moții. 

Imediat după inițierea acestui demers, CNAIR a și demarat lucrări pentru înlocuirea unor dale de beton, dar a și lansat o licitație în valoare de 17,8 milioane de lei pentru achiziția de covoare asfaltice. Însă locuitorii de pe Valea Arieșului sunt sătui de lucrări de întreținere și își doresc un proiect de modernizare a acestui drum. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *