Reportaj

VIDEO – Gunoaiele Clujului ard din nou ca o torță! Clujenii sunt condamnați iarăși să respire fumul toxic de gunoaie arse!

Scris de 578

Probabil o mână criminală, duminica aceasta, în jurul orei 20, a aprins din nou gunoaiele de la rampa Salprest. Un morman imens de gunoaie arde de atunci ca o torță, reprezentanții ISU declarând că stingerea acestui incendiu va fi o acțiune de durată. Nu este prima dată când clujenii sunt nevoiți să respire, zile, chiar săptămâni la rând, fum toxic de gunoaie arse. Priviți cum ardea muntele de gunoaie la ora 22:30:

La ora 22:48 am sunat la Garda de Mediu pentru a cere mai multe detalii legate de incendiul de la rampa Salprest. Comisarul Laslo Dana a declarat:

„Nu vă pot da niciun detaliu, am fost acolo, am stat o jumătate de oră, am dat informarea în sistem, n-am niciun detaliu, numai că arde ca o torță! Este rampa Salprest-ului! Noi am primit niște telefoane private, deci nu de la ISU, nu de la nimeni, în jurul orei 8:30-9. Pentru alte detalii eu zic că mâine ar trebui să ne sunați.”

Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, prezent la fața locului, a declarat:

„În momentul acesta se intervine cu 6 autospeciale de stingere a incendiilor și mai multe echipe de stingere. Este un incendiu de lungă durată datorită specificului acestor materiale, faptului că nu sunt regulate, sunt aglomerate într-o formă neorganizată și datorită faptului că arde într-o foarte mare proporție, încă de la început. 

Va fi o intervenție de lungă durată, nu este pericol să se extindă la niciun obiectiv din apropiere. Incendiul a fost anunțat în jurul orei 8, în seara aceasta, de către o persoană, prin serviciul 112. 

Până la acest moment, toate cele 6 autospeciale au fost folosite, iar ele se alimentează de la un hidrant aflat în apropiere, astfel încât să se poată face o stingere cât mai în profunzime a masei de deșeuri. Hidrantul se află la o distanță de aproximativ 2000 de metri, poate și mai aproape, 1000 de metri. Dacă vreți , mergem acum și măsurăm împreună. 

Nu am fost informați de niciun fel de măsură legată de necesitatea de evacuare a persoanelor din apropiere.”

Cel mai apropiat hidrant este situat de fapt la 1200 de metri. Priviți felul în care se alimentează autospecialele de la acest hidrant:

Mircea Vereș, acționarul majoritar al Salprest Rampă, contactat telefonic de către Ziar de Cluj (la ora 23:02), întrebat dacă a fost vorba despre o mână criminală, a răspuns:

„Mâine! Mâine aflăm! Să vedem…!”

I-am precizat domnului Vereș că, din câte ne-a relatat un jurnalist de la fața locului, el i-ar fi spus jurnalistului că a fost vorba despre o mână criminală, pentru că focul a fost pus circular. La care, domnul Vereș a răspuns:

Probabil! Probabil, nu știu încă sigur! Nu avem nicio dovadă!”

După alte câteva vorbe ininteligibile, domnul Vereș ne-a închis telefonul.

Istoria se repetă: de câte ori rampa de gunoi a Salprest se umple la limita la care există pericolul să fie închisă, aceasta se aprinde din senin. În această seară, se pare că iar s-a ajuns la limită, așa că rampa arde degajând un fum negru, înecăcios.

Probabil că vom ajunge în curând să umblăm pe stradă cu măști de gaze pentru a nu respira aerul toxic al incompetenței autorităților.

P.S. Până la ora 23, nimeni nu l-a văzut pe primarul Emil Boc la fața locului.ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Politica
  Ciolacu, despre pensiile speciale: Îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt. Întrebat dacă noile propuneri să nu se aplice pentru pensiile în plată: Înseamnă că nu mai vorbim de o reformă
 • Acum 15 hours Politica
  Flancat de Salad Box și Canta, Ovidiu Săcară rămâne președinte al PSD Cluj-Napoca
 • Acum 17 hours In vizor
  ZĂHĂRELUL: Oferta finală a Guvernului pentru profesori: cresc de la 1 iunie salariile cu 1.000 de lei brut lunar pentru cadrele didactice și 400 de lei pentru personalul nedidactic. Majorarea cerută de sindicate până la salariul mediu pe economie, etapizată pe trei ani. Întâlnire premier-sindicate la ora 19.00
 • Acum 20 hours In vizor
  UNII NU AU CE PUNE ÎN FARFURIE, ALŢII DAU DIN BURIC ÎN BALI: Vicepremierul Kelemen Hunor și liderul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților vor pleca pentru o săptămână în Indonezia, la Bali, unde vor vizita unele ”obiective economice și culturale”. Se cere diurnă majorată cu 20% și o treime din bani dați în avans
 • Acum 20 hours In vizor
  Individul care înjură pe Facebook, Iulian Cristache, de peste 15 ani preşedinte al unei obscure Federaţii a “asociaţiilor de părinţi”, se bagă în seamă în problema grevei profesorilor
 • Acum 20 hours In vizor
  Greva profesorilor continuă. Sindicatele anunță că au decis să NU accepte un acord, chiar dacă e semnat de președintele Iohannis
 • Acum 21 hours Sanatate
  CUI FOLOSEŞTE PUNEREA DE POALE ÎN CAP DINTRE CEI DOI DEPUTAŢI PSD PE SPINAREA BOLNAVILOR DE CANCER? Rafila: “Patriciu Achimaș Cadariu, a refuzat orice dialog”. Achimaș Cadariu: “Alexandru Rafila se ocupă de denigrări și distruge lucruri la care nu se pricepe”
 • Acum 21 hours PubliNews
  Vrei să vezi cele mai spectaculoase rase de pisici? Vino în acest weekend la Iulius Mall, unde are loc WCF International Cat Show!
 • Acum 23 hours In vizor
  HUEDIN: O MIZERIE DE ȘCOALĂ. AlinTișe, președintele CJ Cluj și directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, fac pase cu pisica moartă a responsabilității
 • Acum 23 hours Eveniment
  GREVA PROFESORILOR prelungește încheierea mediilor şi înscrierea la BAC la clasele a XII-a
 • Acum 23 hours General
  A început protestul polițiștilor din penitenciare: Aceștia refuză să intre la serviciu timp de patru ore și nu vor ieși cu deținuții la muncă
 • Acum 23 hours Analiza
  Klaus Iohannis i-ar fi convocat la Cotroceni pe Ciucă și pe Ciolacu. Poate pentru a ”găsi” bani pentru stingerea conflictului cu sindicatele din Învățământ. Dar ce se întâmplă dacă își dă Ciucă demisia, că nu sunt bani, iar Ciolacu nu vrea să-i preia funcția (că nu sunt bani)?
 • Acum 2 days In vizor
  Iohannis ar gira și el ceva, dar încă nu știe ce. Liderii de sindicat i-ar trăda nițel pe sindicaliștii din stradă. La cum arată lucrurile, va fi precum a mai fost și mai presus de atât. Adică FÂS!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE