In vizor

VIDEO Garda de Mediu trebuie să intervină de urgență! Bătaie de joc a Consiliului Județean: levigatul se scurge în continuare în Zăpodia

600.000 euro ne-a costat până acum stația de osmoză inversă de la rampa neconformă de deșeuri de la Pata Rât. Taxa de închiriere a stației este de 42.000 euro/lună, la care se adaugă taxa de închiriere a generatorului plus paza obiectivului.

Toate acestea sunt degeaba, în condițiile în care, după cum vedeți în imaginile filmate azi, levigatul se scurge în continuare în pârâul Zăpodia, care ajunge în Someș. Au construit un zid pentru a proteja Centura de Diamant, pentru a nu fi strivită de muntele de gunoi, însă sub zid au implantat o țeavă prin care levigatul se scurge în continuare, poluând masiv. Cine sunt ei, incompetenții Clujului? Cerem Gărzii de Mediu să intervină de urgență, să identifice vinovații și să ia măsuri!

Ziar de Cluj și NCN au atras deseori atenția cu privire la acest dezastru ecologic de la Pata Rât, realizând numeroase știri și materiale de informare. De asemenea, NCN este singura televziune care a inițiat o dezbatere publică pe tema modului în care depozitele de deșeuri de la Pata Rât îmbolnăvesc grav populațiile din localitățile clujene Sânnicoară și Apahida.

CITEȘTE ȘI:

Cum s-au levigat pe problema de la Pata Rât autoritățile județene. Tișe minte de îngheață levigatul, funcționarii de presă fac plecăciuni la portofele și răspândesc minciuna

Vine toamna, bine-mi pare, levigat fără scăpare. Agenția de Protecție a Mediului a lansat un ultimatum

Stația de epurare de la Pata Rât costă 50.000 euro pe lună

“Marea Neagră” de levigat de la Pata Rât are acum peste 8 hectare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *