Eveniment

EXCLUSIV – Italianul care a încercat să fure CEC-ul din Mărăști locuia deasupra băncii. A coborât să facă jaful ca și cum ar fi ieșit să cumpere o pâine. Poliția a avut nevoie de UN AN să îl prindă

Tentativa de jaf de anul trecut de la CEC Bank din Mărăști are toate elementele unei povești tipic balcanice, subiect excelent pentru o comedie cu Sasha Baron Cohen în rol principal. După ce anul trecut, autorul jafului eșuat a intrat cu o plasă de Profi în bancă și cu un pistol de jucărie, iar o casieră cu părul permanent l-a “hușuit” afară, după ce Poliția a avut nevoie de un an să îl prindă pe infractorul amator, Ziar de Cluj vă transmite acum o informație bombă. De o mie de ori mai bombă decât bomba oferită vineri dimineața de conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj, care a convocat o conferință de presă pentru a anunța că a fost prins autorul tentativei de jaf de la CEC Bank din Mărăști, din iunie 2018. Roberto Sandrelli, un cetățean Italian, în vârstă de 54 de ani este autorul jafului eșuat de la sucursala CEC și se află în arestul Poliției Cluj – aceasta este informația, pe scurt, a conducerii IPJ Cluj.

Noi vă spunem că informația cu adevărat importantă este aceasta: Roberto Sandrelli locuia în blocul în care se află sucursala CEC Bank din Mărăști. Sediul băncii este pe strada Aurel Vlaicu la numărul 3, iar italianul locuia într-un apartament, pe strada Aurel Vlaicu nr. 1, la etajul 9. Practic, scenariul posibil este următorul: după ce casiera l-a intimidat și l-a scos din sediu, italianul a fugit prin gangul de lângă CEC, a intrat în bloc, a luat liniștit liftul și s-a dus acasă. De la balcon, admira mașinile de poliție care se învârt bezmetice prin sensul giratoriu. Repet: este doar un scenariu posibil. Posibil totuși să fie foarte adevărat!

Aceasta este panorama pe care o avea Sandrelli când se gândea la banii păziți strașnic de casierița curajoasă de la CEC Bank:

Practic, Sandrelli a fost tot timpul sub nasul polițiștilor, cărora le-a trebuit un an să se prindă cine este infractorul care s-a dus să jefuiască o bancă cu plasa de plastic în mână.

Roberto Sandrelli și-a scos apartamentul la vânzare exact în perioada când a avut loc jaful ratat. Este foarte probabil că și-a dorit să facă rost de bani rapid și să fugă din țară. Nu a reușit însă să îl vândă în timp util din cauză că avea probleme cu actele. Mai mult, apartamentul era o adevărată… bombă, iar prețul solicitat de italian era mult prea mare.

Potrivit surselor Ziar de Cluj, Roberto Sandrelli pleca frecvent din Cluj, după săvârșirea infracțiunii. Sunt șanse mari ca în ultimul an să fi făcut plimbări dese peste graniță.

Dacă și Poliția italiană este la fel de aprigă ca Poliția din România, nu este de mirare că acest infractor amatora reușit să jefuiască mai multe case de amanet și bijuterii din Italia. Potrivit presei italiene, Sandrelli, împreună cu un prieten, au jefuit mai multe case de amanet și bijuterii din zona Viareggio în 2011. Tot presa italiană a scris că italianul este rudă cu o celebră actriță din Italia, Stefania Sandrelli, originară din Viareggio. Actrița a negat însă această informație.

Așadar, Jos pălăria și nu prea pentru Poliția din Cluj!

Citește și:

Bombă! Autorul jafului de anul trecut de la o bancă din Cluj, prins de polițiști!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *