In vizor

VIDEO Domnule șef Nicolae Rus, de la POLIȚIA Florești, ce echipă aveți în SECȚIE? Pe ”COVID” nu înregistrați denunțuri pentru FURT?

UPDATE 3: Autorii furtului au fost identificați, iar prejudiciul a fost recuperat. 

„La data de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca- Secția 6 Poliție Rurală Florești au identificat doi tineri, în vârstă de 17, respectiv 26 de ani, din comuna Gilău și comuna Florești bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În fapt, cei doi, în noaptea de 13/14 aprilie a.c., ar fi sustras o oglindă de perete din incinta scării unui imobil situat în localitatea Florești, județul Cluj, prejudiciul fiind recuperat și predat persoanei vătămate.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal”, arată cei de la IPJ Cluj

 

UPDATE 2: Comisarul Daniel Florea se află în concediu medical, oarecum fiind scuzat. Atâta tot că floreștenii ne contactează să ne spună că practica ofițerului care a refuzat azi să înregistreze un denunț până la publicarea materialului este de fapt o metodă clasică în secția respectivă. Un management nu se face peste noapte, iar adjunctul Nicolae Rus ar trebuie să își ia în serios atribuțiile. Daniel Meze susține că la fel i s-a spus și lui când a denunțat aceeași indivizi care au spart ușa de la intrarea în blocul în care locuiește. 

„Au încercat să mă intimideze să nu depun denunț, că ei au multă treabă și ar fi bine să nu depun plângerea. Incidentul s-a întâmplat în 2018, le-am spus că nu plec până nu depun denunțul și nu au avut încotro. A venit un alt polițist la mine și mi-a spus zâmbind: Bine, domnule Meze, scrieți acolo”, arată Daniel Meze. 

Incidentul de acum doi ani, când Secția 6 Rurală era premiată:

UPDATE: IPJ Cluj a venit cu o declarație de ”albire” a politiștilor leneși de la Secția 6 Florești: că ei s-au sesizat din oficiu, deși au refuzat să accepte denunțul și proba video cu furtul. Cât tupeu, Nicolae Rus, sesizare din oficiu?

„La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 10.00, la sediul Secției 6 Poliţie Rurală Floreşti s-au prezentat două persoane care au sesizat faptul  că, în cursul nopţii, din scara unui imobil situat în localitatea Floreşti, judeţul Cluj, s-ar fi sustras o oglindă. 

Persoanele au informat organele de poliţie despre faptul că aspectele sesizate de aceştia au fost surprinse de camerele de supraveghere existente în interiorul clădirii. 
Politiștii Secţiei 6 Poliție Rurală Florești s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal. 
În prezent se efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, în vederea depistării autorilor și recuperării prejudiciului”, se arată în punctul de vedere oficial al IPJ Cluj. 

 

Scene incredibile petrecute la Secția de Poliție din Florești, condusă de comisarul Daniel Florea. Doi cetățeni s-au prezentat azi pentru a reclama un furt din scara de bloc în care locuiau. Și-au adus cu ei buletinele și filmările de pe camerele de supraveghere, în care se vede clar cine este autorul furtului. Însă polițiștii din secție i-au tratat cu indiferență, nu s-au legitimat și nici nu au vrut să le înregistreze plângerea. 

„Aseară la nouă jumătate, din interiorul scării de bloc, s-a furat o oglindă de dimensiuni mari, un bun comun al asociației de locatari. Noi avem camere de supraveghere și ne-am uitat pe imagini în dimineața aceasta. Ne-am prezentat cu dovezile la Poliția Florești. Acolo ne-au ținut tot felul de teorii absurde și nu ne-au lăsat nici măcar să depunem o sesizare. Le-am spus că dorim să înregistrăm o plângere și au spus că nu e așa procedura, că trebuie să depunem o sesizare în scris. Le-am cerut o foaie să o scriem pe loc. Ne-au dat o foaia și ne-au spus că nu au PIXURI. Am zis, bun, hai că găsim noi pix. Apoi ne-au luat că nu e așa procedura, că trebuie să depunem și dovezile. I-am întrebat că nu vin ei să le ia? Le-am spus să ne înregistreze sesizarea și le vom trimite pe mail filmarea și pozele. Ne-au spus că să facem noi un CD cu ele că ei nu vin. Practic, tot ne-au dat explicații că am procedat greșit cerându-le ajutorul. Nu ne-au înregistrat nicio sesizare. Nici măcar nu ne-au întrebat cum ne cheamă. Nici ei nu s-au legitimat. Noi am mers acolo, le-am arătat filmarea, au vazut-o și ne-au spus că nu pot să facă nimic”, ne-a declarat unul dintre cei care s-au prezentat la Poliția Florești. 

Domnule Nicolae Rus, poate în ziar se văd mai bine imaginile: 

Din imaginile de mai sus, treaba poliției era făcută în proporție de 90%. Dar, în perioada aceasta, la Secția de Poliție Florești s-a instaurat lenea? 

Tot păgubiții ne indică și cine este hoțul din imagini. În cazul în care v-am stârnit interesul pentru a vă face treaba, vă putem pune la dispoziție și identitatea acestuia. Poate se ocupă subalternul:  agent șef adjunct de poliţie, Elike METEȘAN.

În urmă cu doi ani, Secția de Poliție Florești a luat Locul 2 la festivitatea de premiere pentru „Secţia de poliţie rurală a anului 2018 ”. Ce s-a schimbat după? 

Ziar de Cluj a formulat o solicitare din partea IPJ Cluj cu privire la acest incident. Așteptăm punctul de vedere al instituției.

 

P.S.

Parcă a mai fost un caz cu un polițist de la Secția Rurală Florești despre care procurorii au aflat că nu avea chef să facă actele de urmărire penală conform dispozițiilor (Știți dumneavoastră… Ofițer principal II de poliție la Secția 6 Poliție Rurală Florești, eliberat din funcția deținută și pus la dispoziția unității pe o perioadă de 6 luni. Nu?). 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *