Rautacisme

Ne revedem curând și cu ciorile din Clujul de odinioară!

Emil Boc a postat în 11 aprilie pe canalul său de YouTube un clip nostalgic ce conține, după îndemnul și mulțumirile primarului pentru statul acasă, și imagini prezentate în paralel cu locuri reprezentative din aglomeratul Cluj de odinioară vs. orașul pustiu de acum.

„Vă mulțumesc pentru faptul că cei mai mulți dintre dumneavoastră respectați măsurile dispuse de către autoritățile statului! Nu ne jucăm viața la loteria coronavirus! Știu, la toți ne este dor de Cluj și de locurile lui minunate! Pentru a le revedea cât mai repede cu putință, acum este mai important ca niciodată să respectăm cu strictețe măsurile dispuse de către autorități! Stăm acasă, protejăm personalul medical, salvăm vieți și ne vom revedea curând! Vă mulțumesc!”, le transmite edilul clujenilor, cărora le prezintă mai apoi un montaj de 4 minute cu locurile și momentele de glorie din istoria recentă a orașului.

Apar, chiar la început, imagini de la concertul din 2019, în aer liber, care a marcat deschiderea stagiunii 100 a Operei Naționale Române Cluj-Napoca. Spectatorii prezenți în număr mare în Piața Avram Iancu au putut savura nu doar spectacolul liric desfășurat în fața clădirii Operei, ci și show-ul aviatic al ciorilor care au survolat centrul orașului în transhumanța lor zilnică Pata Rât – Cimitirul Central – Parcul Central.

Cluj Air Show este un eveniment deja cu tradiție în orașul de 5 stele care, datorită mărinimiei caracteristice primarului și președintelui liberal de CJ, oferea până nu demult, zilnic, o masă generoasă săracelor zburătoare care aveau la Pata Rât cele mai bune condiții de viață și de înmulțire.

După închiderea cantinei sociale aviare de la Muntele de Gunoi de la Pata Rât, ciorile, văduvite de un important loc de luat masa, vor căuta probabil, în oraș, noi surse de hrană și de cuibăreală. Parcul Central a fost deja transformat în toaletă publică pentru zburătoare, semn că acestea au și început să se reorienteze:

Cum în Cluj gunoiul se ridică, de multe ori, doar după ce tomberoanele dau pe afară, vara ne-ar putea aduce spectacolul aviatic mai aproape de casă, în toate cartierele. Ne vom revedea, în curând, așadar, la ieșirea din izolare, și cu ciorile care înnegreau orizontul Clujului de odinioară!

„Stăm acasă, protejăm personalul medical și salvăm vieți! Ne revedem curând!”, și-a intitulat Emil Boc materialul video de (auto)promovare (și) a orașului. Un oraș de 5 stele, cotropit de ciori care ar putea cauza, la un moment dat, probleme de sănătate publică.

Deocamdată, însă, ciorile tolerate de autorități fac figurație la operă. Și în clipul primarului, pe care îl puteți urmări integral mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *