In vizor

VIDEO Caz de o gravitate extremă pe un autobuz din Cluj! Șoferul e tot drumul cu ochii în telefon: „Mi-a fost frică pe toată durata călătoriei!”

Șoferul unui autobuz, mai exact linia 43B, a băgat spaima în călători după ce câțiva dintre pasageri au remarcat că acesta nu e atent la drum și folosește excesiv telefonul mobil.

O tânără ne-a semnalat cazul și speră ca cei de la CTP să ia măsuri. „Pe lângă faptul că încalcă legislația, nici nu îi pasă că transportă oameni. E mai mult cu ochii în telefon decât la drum. Eram în autobuzul 43B, pe ruta Grigorescu – Calea Turzii. Mi-a fost frică pe durata călătoriei. Am simțit că pune toți călătorii în pericol. Afara ploua torențial, iar el lua curbele cu ochii în telefon”, ne-a declarat femeia. 

Directorul general al CTP, Liviu Neag, a dat asigurări că șoferul va fi pedepsit.

„Va fi aspru pedepsit, nu e normal. Șoferii nu au voie în autobuz să butoneze telefonul. Chiar dacă folosesc o cască, mintea lor e în altă parte. Nu suntem de acord cu o astfel de atitudine”, a declarat Neag pentru Ziar de Cluj.

Conform noului cod rutier din 2019, șoferii care sunt prinși de poliție în timp ce folosesc telefonul mobil riscă să rămână fără permisul de conducere o lună, pot fi sancționați cu 9-20 de puncte și vor plăti o amendă cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei. 

10 oameni mor pe zi în lume din cauza vorbitului la telefon în timpul șofatului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *