In vizor

Victima accidentului din Piața Cipariu, produs de un polițist, A MURIT. Agentul de la Rutieră va fi cercetat pentru ucidere din culpă. Există o portiță de scăpare pentru el

Victima accidentului rutier produs în data de 2 mai, în Piața Cipariu, după ce un polițist de la Rutieră a pătruns în intersecție deși la semafor arăta roșu, a murit astăzi, la Terapie Intensivă. Polițistul va fi cercetat pentru ucidere din culpă, dar numai după ce IML va stabili dacă decesul are sau nu legătură cu accidentul?

Femeia, în vârstă de 55 de ani, a fost internată la Terapie Intensivă – Chirugie I în data de 2 mai, imediat după producerea accidentului. În tot acest timp, nu a fost mutată în altă secție din cauza stării grave în care se afla. Pacienta avea multiple fracturi asociate, a suferit și un episod de insuficiență renală. Din nefericire, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Polițistul care a provocat accidentul se numește Bogdan Ursan. Inițial, i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Acum, situația se va schimba ca urmare a decesului femeii.

Reprezentanții IPJ Cluj au precizat că va fi cercetat pentru ucidere din culpă, dar numai după ce va sosi rezultatul necropsiei de la Institutul de Medicină Legală. În astfel de cazuri, când decesul survine la o lună de la producerea accidentului, este nevoie de o ordonanță specială de la IML prin care să se stabilească dacă decesul are sau nu legătură cu accidentul. Abia după ce va sosi rezultatul, se va decide cum se schimbă încadrarea persoanei care a provocat accidentul.

În ziua accidentului, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj spuneau că nu se cunoaște dacă polițistul se afla sau nu în misiune, acest aspect urmând a fi clarificat pe parcursul cercetărilor.

„Cercetarile sunt in derulare, s-a intocmit un dosar penal privind comiterea faptei de vatamare corporala din culpa. In cadrul acestui dosar se vor stabili circumstantele exacte in care s-a produs accidentul si se vor lua masuri legale. Polițistului i–a fost reținut permisul de conducere pe perioada cercetărilor. Ancheta este in fază incipientă ; dacă polițistul se afla sau nu în misiune, precum și natura misiunii, sunt aspecte care se vor clarifica pe parcursul cercetărilor. În orice situație, normele rutiere indică faptul că pe timpul misiunilor trebuie folosite simultan semnalele acustice și luminoase, iar pătrunderea în intersecție se face după o temeinică asigurare, după luarea tuturor măsurilor menite să prevină orice eveniment rutier. Evenimentul este unul regretabil, ca orice accident rutier de altfel”, declarau reprezentanții IPJ Cluj, în urmă cu o lună.

Citește și:

Mașină de Poliție implicată într-un accident în Piața Cipariu

Noi detalii despre accidentul din Piata Cipariu. Bogdan Ursan, politistul care se afla la volan, a GRESIT. S-a deschis un dosar penal pentru vatamare din culpa

Cine este Bogdan Ursan, POLIȚISTUL care a provocat accidentul din Piața Cipariu. Victima este în STARE GRAVĂ

Victima accidentului de ieri din Piața Cipariu, internată în continuare la Terapie Intensivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *