Din oras

VIDEO Aparatele de bilete funcționează la mișto, iar călătorii sunt amendați pe bune. Ticketing la vrăjeală, marca CTP

Recent, unul dintre cititorii noștri ne-a semnalat faptul că aparatul de bilete situat în apropiere de Kaufland Mărăști le dă constante bătăi de cap călătorilor clujeni. Astfel, după ce introduci banii pentru achiziționarea unui bilet, trebuie să te rogi de aparat ca să-ți elibereze biletul mult dorit. Dacă, presupunem, ai rămas cu ultimii doi lei în buzunar și vrei să cumperi un bilet de la aparatul amplasat în stația Mareșal Al. Averescu, ai toate șansele ca după ce sistemul de ticketing îți va “mânca“ banii, să te trezești și fără bilet. Iar dacă este zi de sfântă duminică, s-ar putea să incasezi și o amendă corespunzătoare de la vreun controlor CTP supărat pe viață și îmbufnat. Mai mult decât sigur este faptul că acesta nu va sta la discuții cu tine.

Ne-am deplasat hotărâți la fața locului, la aparatul cu pricina. Culmea, în zonă nu am găsit nici măcar un punct deschis de comercializare a biletelor pentru transportul în comun. Este duminică. 

Oamenii pe care i-am găsit în stația Mareșal Al. Averescu ne-au spus că situația este veche și nimeni nu o rezolvă: au mai sunat la numerele de telefon afișate pe display-ul aparatului, iar cei de la CTP le-ar fi spus să aibă răbdare, o fi aparatul mai sensibil…

Am sunat și noi la numărul indicat, dar fără nici un rezultat. Deh, e duminică, după cum spuneam. Se odihnește toată lumea. 

În fața noastră – o doamnă cu un nepoțel, supărată că aparatul nu-i dă biletul pentru care a plătit. 

Am încercat la rândul nostru: după ce am introdus o bancnotă de 5 lei, am primit restul, dar nu și biletul. Dacă urc în bocobus, ce să-i spun controlorului, domnule Liviu Neag? Că e duminică și aparatul nu are chef să elibereze bilete? Ori că la numerele de telefon, afișate pe ecranul sistemului de ticketing, nu răspunde nimeni? Mă va crede, nu mă va crede?
Da, dar situația durează deja de câteva luni în acest fel…

A propos, domnule Neag, director al CTP Cluj-Napoca, cei 2 lei pe care mi i-a furat aparatul dumneavoastră, îi mai primesc înapoi?

Lasă, dă-i pace, să fie de pomana CTP…

Oricum, tărășenia asta, creată de CTP, te lasă cu gura căscată. Cum să le povestești clujenilor minuni (adică, minciuni) despre transportul public în comun, când o întâmplare de genul acesta îți strică tot cheful de duminică și te face bun de plată. Iar călătorul e fără de vină. Alooo …CTP, se aude?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *