In vizor

VIDEO – Incident în Parlamentul României: Emanuel Ungureanu, acuzat de trafic de influență. Ungureanu: ”Buda, Boc și gașca de la Cluj au blocat demiterea lui Șușca”

Ședința de plen a Camerei Deputaților a degenerat într-un conflict între deputatul USR Emanuel Ungureanu și deputatul PNL Florin Roman. Ungureanu a anunțat de la tribună că ”zilele astea am trimis la DNA mai multi PNL-isti”. În replică, liberalul Florin Roman l-a acuzat pe Ungureanu că face trafic de influență pe lângă miniștri PNL.

„Sper sa devina si el client al DNA pentru ca oamenii noi cu năravuri vechi trebuie să dea socoteală și să știe ca atunci când te duci la ministru sa faci trafic de influenta sa numești oameni in CA la Spitalul Cluj sau aștepți miniștri sa iasă de la ora Guvernului sa faci trafic de influenta pe transplant, nu-mi vorbiți mie de golănie. Nu va mai dați ca sunteți imaculat, ca nu sunteți. Sper ca miniștrii sa fie chemați sa fie întrebați cine face trafic de influenta pe lângă ei plecând de la numiri la….”, a declarat Florin Roman, liderul deputaților PNL, citat de stiripesurse.ro

De la tribuna Camerei Deputaților Ungureanu a anunțat că: ”Zilele astea am trimis la DNA mai multi PNL-isti sa vedem acolo cat de complice e aceasta guvernare care s-a vrut in antiteza cu PSD si o sa facem intr-o luna recensamantul managerilor numiti de voi doar ca sa va mufati la banul public exact ca PSD-istii pe care i-ati schimbat din functie. Sa va fie rusine. Va spun, vin dosarele penale pentru voi”.

Contactat de Ziar de Cluj, Emanuel Ungureanu a oferit explicații privind schimbarea Consiliului de Administrație de la Spitalul Județean, schimbare care nu a fost pe placul liberalilor de la Cluj.

”Nelu Tătaru a venit la ora ministrului, nu a răspuns la niciun fel de întrebare, și la sfârșit l-am alergat pe acolo să îi cer o audiență să vorbim despre proiectul Legii Transplantului pe care eu îl am în dezbatere de foarte multă vreme și care trebuie să primească aviz de la Ministerul Sănătății. Conform legii eu trebuie să vorbesc pentru a obține avizul. Nu l-am căutat la bar sau în benzinărie ci am discutat cu el la Parlament despre un proiect de lege care are nevoie de avizul Ministerului Sănătății.  Iar în ceea ce privește Consiliul de Administrație de la Spitalul Județean Cluj lumea uită că la guvernare este PNL și are un ministru al Sănătății. Ministru care în urma reclamațiilor mele așa este și a cererilor repetate publice de a schimba conducerea Spitalului Județean, am cerut public, cu presa, da a făcut un prim pas, poate și la cererea mea, dar Rapoartele Curții de Control au stat la baza schimbării Consiliului de Administrație. Curte de control a Ministerului. A făcut un prim pas în decembrie 2019, au schimbat Consiliul de Administrație al Spitalului și după aceea au început să caute să vadă cine sunt cei schimbați de ministerul PNL. Căutând cu atenție și-au dat seama că cei trei numiți în CA au fost numiți de către Ministrul Sănătății al PNL. Eu puteam să dau 50 de propuneri, pentru orice fel de schimbare, schimbarea nu se putea face decât de către PNL pentru că ei au avut Ministerul. Noi nu am avut niciodată secretari de stat, sau oameni puși politic în vreun minister. Nu am avut nicio alianță politică. Dacă vă uitați la declarațiile publice de la momentul în care am cerut schimbarea conducerii spitalului, am cerut că un manager interimar eventual pus acolo să nu fie din Cluj și să nu aibă niciun fel de legături cu mafia locală”; potrivit lui Ungureanu

Ungureanu afirmă că actualul Consiliu de Administrație de la Spitalul Județean Cluj a propus și schimbarea din funcție a lui Petru Șușca, managerul de la Spitalul Județean Cluj, însă schimbarea a fost blocată de către liberalii clujeni.

”Ce s-a întâmplat? După ce s-a schimbat Consiliul de Administrație de către Ministrul Costache, pentru că cei trei membri din CA nu erau afiliați la niciun partid politic, a venit Daniel Buda, europarlamentarul PNL și l-a înghesuit la propriu în Parlament pe ministrul Costache să-l întrebe de ce face schimbări la Cluj fără să se consulte cu partidul. Acuzația liberalilor la propriul ministru liberal era că s-a apucat să facă schimbări în baza rapoartelor propriului Corp de Control. Schimbarea CA nu se putea face fără niște documente. Nu merge așa pe vorbe sau pentru că reclamă nu știu cine. Trebuie să aibă la bază un referat. Noul Consiliu de Administrație numit de liberali, pe a propus schimbarea lui Șușca încă din decembrie, schimbare blocată de Buda, Boc și gașca de la Cluj. Schimbarea lui Șusca propusă de CA numit de un ministru liberal, Costache, a fost blocată de liberalii de la Cluj. Ceea ce spun eu sunt fapte, nu presupuneri. Să îmi spui mie că fac trafic de influență pentru schimbarea Consiliului de Administrație când eu eram jurnalist la Ziar de Cluj când ceream schimbarea conducerii spitalului. Eu am cerut și schimbarea conducerii de la spitalul Parhon din Iași unde tot încercările ministrului liberal de a schimba Consiliul de Administrație a fost blocată de liberalii din zona aceea. Bruma de Reforma încercată de Costache a fost blocată de colegii de partid. Traficul e influență pe care l-am făcut eu, dacă există, s-ar spune la televizor. Este cât de poate de clar și de simplu că o schimbare a Consiliilor de Administrație cu oameni controlați de partide cu alți oameni care nu sunt controlați de partide. Dacă ne uităm la Consiliul de Administrație de la Cluj, nu este niciun membru USR, PNL sau PSD ceea ce a creat o dificultate pentru grupul PNL de la Cluj. Nu-i pot controla pe cei trei și de aici vine suspiciunea lor că ei sunt oamenii mei. Ministrul Costache s-ar fi înțeles cu Ungureanu să schimbe Consiliul de Administrație al Spitalului Județean din Cluj, dar niciunu dintre cei trei nu sunt membri USR. În consecință este o prostie, o minciună și o mizerie pe care o fac ei. Eu chiar am depus o sesizare la DNA cu privire la achizițiile făcute în perioada aceasta de către administrația liberală.”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *