Politica

Victor Negrescu (PSD) cere Comisiei Europene sprijin suplimentar pentru R. Moldova și accelerarea procesului de aderare la UE

Doar în Uniunea Europeană R. Moldova va avea garantată siguranța de care are nevoie și șansa la dezvoltare. Declarația a fost făcută de eurodeputatul român Victor Negrescu în plenul Parlamentului European. Acesta a cerut Comisiei Europene sprijin suplimentar pentru R. Moldova și accelerarea procesului de aderare la UE.

În ultima perioadă, în Transnistria au apărut mai multe provocări menite să genereze o potențială instabilitate în R. Moldova. Nu trebuie să cădem în plasa celor care vor să pornească un nou conflict în regiune, dar trebuie să fim prudenți și să creștem atât sprijinul pentru R. Moldova, cât și prezența la fața locului” a declarat Negrescu.

Eurodeputatul le-a transmis tuturor cetățenilor R. Moldova faptul că Europa și România nu-i vor abandona. Potrivit lui, drumul european al Chișinăului nu poate fi blocat, pentru că aceasta este calea către dezvoltarea R. Moldova și un trai mai bun pentru cetățeni.

De aceea, solicit Comisiei Europene să asiste suplimentar R. Moldova în vederea obținerii statutului de candidat la UE și implementarea unui parcurs accelerat spre integrare. Doar în Uniune R. Moldova va avea garantată siguranța de care are nevoie și șansa la dezvoltare” a conchis Victor Negrescu.