In vizor

Clujul lui Boc de pe Twitter nu e acelaşi cu cel din realitate. Există o lipsă de respect faţă de banul public, prin spoieli pe asfalt, ceva de speriat

Primarul Emil Boc a postat pe Twitter un video cu Bulevardul 21 Decembrie 1989 al cărui șantier de modernizarea a fost încheiat la finalul lunii aprilie, după lucrări efectuate în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Acestea urmează să fie recepționate, pe perioada șantierului care a durat peste un an de zile, clujenii au reclamat diferite probleme sau chiar calitatea îndoielnică a lucrărilor efectuate – de la pavajul pe trotuare, la marcajele rutiere, la amplasara stațiilor de transprot în comun etc.

În video totul arată minunat.

Realitatea din teren însă, este alta.

O clujeancă și-a luxat piciorul pe cel mai nou drum din oraș, apreciat de primarul Emil Boc pentru rapiditatea cu care s-a lucrat.

”Aceste noi pietre de trotuar în centru sunt făcute așa ca lumea să se accidenteze cât mai ușor. Mergând acasă prietena s-a blocat tare în aceste capcane și a rămas cu o torsiune gravă a gleznei. Durata vindecării este peste o săptămână, ea fiind obligată să stea acasă în primăvara reapărută. Am auzit și de alte persoane cazuri similare. Inacceptabil! Ce măsuri luăm?”, a relatat Bán Attila, pe grupul Clujul Civic.

Elek Levente, antreprenor și unul dintre fondatorii USR, la Cluj, a comenta mai dur situația.

”Sâmbătă, am traversat pe ambele sensuri pe jos tronsonul proaspăt renovat dintre biserica Sf. Petru și Prefectură. Cu toată indulgența nu poți parcurge nici măcar un metru fără să constați prosta calitate a lucrărilor. Cred că exact aici în calitatea lucrărilor publice se comite cel mai mare furt din bani publici. Același stil de mântuială se regăsește și in fața catedralei, pe Eroilor, pe Memorandumului și peste tot unde acționează primăria”, a spus Elek Levente.

Altă „lucrare”, proaspăt „vopsălită” în centrul Clujului, pista de biciclete din Paţa Uniriii, arată deplorabil, la câteva săptămâni de la „finalizare”.

“Fascinant cum se execută lucrările publice dar și grija pentru calitatea acestora”, a semnalat Iakob Attila pe grupul Clujul Civic de pe Facebook.

În rest, prin locurile mai puţin centrale, rămâne după cum s-a stabilit: Boc atâta știe, totul contra șoferilor!

Să ai mașina a ajuns să fie ca o pedeapsă. Desființăm tot și nu punem nimic la loc. Oriunde mergi fiecare petec de spatiu este a cuiva, este privat, sau cu abonament, cu mesajul „Nu parca” Nu poți merge nicăieri la nimeni in vizită că nu ai cum. Nu există „park and ride” și nici nu par să se sinchisească sa facă, chiar și bucureștenii au, noi nu, noi ar trebui să fim pietoni cu toții, că asta-i visul lui Emiluț, să vadă prin oraș numai trolee, tramvaie, autobuze, biciclete și pietoni…