In vizor

Viata de student in caminul 14: gandaci, igrasie si mobilier defect. In plus, nu este nici macar o sala de lectura

Plangeri in caminul 14 din Hasdeu: studentii isi doresc reparatii de deratizare si reparatii inainte de 1 octombrie, plus sali de lectura Studentii din acest camin sunt nemultumiti de starea in care au gasit camerele si spatiile comune in momentul inceperii anului universitar. Ei se plang ca sunt locuri prin care se inflitreaza ploaia, mobilier subred, saltele prin care ieseau arcurile, ca au fost nevoiti sa suporte o deratizare in plin an universitar si ca nu au nici macar o sala de lectura in cladire.

Unele dintre probleme semnalate pe Internet de catre studentii cazati in prezent intr-unul din cele mai ravnite camine din campusul Hasdeu sunt mai vechi, cum ar fi cea a lipsei salilor de lectura.

“O sala de lectura m­ar face fericita, si o saltea noua”, a spus o studenta.

“Sala de lectura, mai mult de un aragaz si o chiuveta in bucatarie”, a completat o colega a acesteia.

“Mie mi­-ar placea un mini televizor pe fiecare etaj si o canapea ceva, sau niste scaune si­o masa pe HOL. Unde sa stam sa bem un suc fara sa deranjam colegii care mananca/isi gatesc. Cu sala de lectura e un bai, ca nu stiu daca avem unde sa improvizam asa ceva. Pe hol e putin cam frig, dar ar merge un birou”, a propus un alt locatar al caminului 14.

Au aparut, insa, potrivit studentilor, si necazuri noi.

“La etajul VI pe tavanul de la intrarea in unele camere au aparut pete de umezeala, iar la urmatoarea ploaie puternica s­ar putea sa inceapa sa ploua si in camere. La etajul 1, in aripa B, robinetul de la baie este stricat, astfel incat nu se inchide bine si apa curge incontinuu. De asemenea, doua dintre usile toaletelor nu se pot inchide bine si/sau incuia. Mi-­ar placea sa existe capete de dus cu furtun la toate dusurile. Argazul din oficiu are un ochi stricat ­ nu se poate aprinde pentru ca ii lipseste butonul. Aragaze cu aprindere automata nu ar strica, m­am saturat sa­-mi ard degetele cu bricheta”, au mai adaugat altii.

Se mai reclama aparitia unor crapaturi in pereti, toalete “horror”, scaune care se rup, sau geamuri care nu se inchid bine.

“La mine, salteaua de la pat e superveche si murdara si ii ies arcurile, usa nu se inchide bine, cuierele sunt stricate, geamurile nu se inchid ca lumea, caldura e prea putina(dureaza o vesnicie pana se incalzeste in camera), spalatoria e mai mereu ocupata”, s-­a plans un alt student.

Potrivit acestora, la etajul 3 al cladirii sunt gandaci.

“Si eu cred ca ar trebui sa gasim camerele curate cand ne cazam in octombrie si cu dezinsectia deja facuta, sa se verifice scaunele, saltelele, usile dulapurilor, bateriile si scurgerea la chiuveta inaintea inceperii anului universitar si sa se respecte regulamentul cu fumatul (nu pe holuri, in bai sau in oficii)”, a afirmat o studenta.

“In foarte multe camere sunt gauri in perete pe langa tevile de la chiuveta si spatiu intre tocul usii si perete, locuri unde stau gandacii. Astupandu­-le, nu ne-­am mai confrunta cu ei zi de zi”, a sugerat un coleg de­-al ei.

In acelasi context, studentii ar mai avea nevoie si de lumina pe scari si mai multe uscatoare.

Oficialii Universitatii “Babes­Bolyai” au precizat ca nu s­-au inregistrat plangeri ale studentilor referitoare la conditiile din acest camin.

“Caminul 14 nu este prevazut cu sala de lectura. Tinand cont ca, in interiorul caminului, sunt camere cu cate doua paturi, studentii pot studia, individual, in camerele lor”, a declarat Paul Farcas, purtatorul de cuvant al institutiei.

In ceea ce priveste procesul de deratizare al caminului, acesta a precizat ca operatiunea a fost efectuata “atat in luna octombrie a acestui an, cat si saptamana trecuta”.

“De asemenea, au fost realizate diverse lucrari de intretinere in camerele libere (dar si in cele in care s­a constat ca este necesar) si in spatiile comune (oficii bai, holuri). Precizam faptul ca, acest camin este deschis permanent (chiar si in perioada vacantelor). Unul dintre motivele care ingreuneaza realizarea unor actiuni, este legat de faptul ca, o parte dintre studenti, nu vor sa elibereze camerele, inainte de a incepe cazarile, pe motiv ca vor primi loc tot in acest camin)”.

Potrivit reprezentantului UBB, conform regulamentului de organizare si functionare al caminelor institutiei, “studentii au datoria de a anunta administratorul si de a scrie intr­-un registru (aflat la poarta) defectiunile constatate”. Pe baza acestor sesizari, administratorul caminului, impreuna cu reprezentantii Serviciului Social si ai Serviciului Tehnic din cadrul UBB, ar trebui sa realizeze anumite lucrari si interventii.

“In oficiile comune functioneaza plite cu cite 4 ochiuri, existand cate 2 oficii pe fiecare nivel. Studentii pot folosi aceste oficii pentru prepararea mancarii, dar pot apela si la serviciile oferinte de Cantina din Hasdeu). Va asiguram ca, administratorul caminului, impreuna cu Serviciul Social si cu Serviciul Tehnic al UBB vor face tot ce este necesar pentru remedierea problemelor/situatiilor semnalate de studentii universitatii noastre”, a mai aratat Paul Farcas. 

Caminul 14 din campusul Hasdeu are o capacitate de 500 de locuri, este mixt si are camere de doua persoane. Baia si bucataria sunt comune pentru toti locatarii de pe palier.

Foto: gazetadecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *