In vizor

Vezi cum STAU PE LOC lucrările de pe șantierul nimănui: muncitori FĂRĂ CASCĂ DE PROTECȚIE, utilaje îngropate și ACTIVITATE ZERO

Pe strada Regele Ferdinand, transformată peste noapte, cu binecuvântarea lui Emil Boc, în șantier, activitatea este lovită de nulitate. În termeni corecți, pauză de ce vreți voi: de masă, de țigară, de cafea, de lehamite. Imaginile surprinse sunt grăitoare: utilajele zac îngropate. Și nemișcate. Clujenii își fac loc cum pot prin șantierul lui Boc și al firmei Diferit. Acum, cu mega descoperirea de însemnătate istorică, Poarta de intrare în oraș, cu o vechime de 500 de ani, e clar ca bună ziua că lucrările vor întârzia cu cel puțin 500 de zile pe acest șantier. 

Oamenii își fac loc cum pot pe șantierul paralizat

Și utilajele zac în amorțire

Aici e potrivit să facem o observație importantă: cam pe la orele 17.00, muncitorii lasă sculele îngropate care pe unde, iar șantierul e mort până a doua zi. 

Cu alte cuvinte, ritmul lucrărilor avansează, cum să vă spunem?, în ritm de melc.

Desigur, cunoașteți deja promisiunea (a câta oare?) edilului clujean, Emil Boc, cum că șantierul se va închide parțial în 3 luni de zile, în vreme ce pe anumite segmente lucările vor continua pentru încă 8 luni. Evident, este vorba de o manipulare pe față. 

Traficul se desfășoară cu dificultate

Pentru 11 luni de acum încolo…

Dar fie și-așa.

Fiecare poate spera, se poate ruga sau poate aștepta ca acest șantier să se încheie cât mai repede.

De comercianții din zonă nu vă spunem mai multe:

business-ul lor e pe butuci.

Desigur, acei oameni plătesc niște chirii strașnice, centrul orașului, zonă istorică, mă rog, dar pe Emil Boc nu-l doare capul de chiria altora…

Clujenii n-au de ales

Sunt nevoiți să-și facă drum prin șantier

Bănuiala noastră, care se transformă, din păcate, într-o certitudine tot mai bine conturată, este că cele 11 luni anunțate de Emil Boc pentru aceșt șantier sunt prea puține. 

Un șantier pentru 11 luni 

Strada Regele Ferdinand se va transforma mult și bine de-acum încolo. 

Până una-alta, câteva imagini proaspete de pe șantierul nimănui. 

Ah, da… Cât pe ce să uităm ideea cu care ar fi trebuit să începem: pe acest șantier sunt și câțiva muncitori. 

Câțiva muncitori surprinși la povești.

Desigur, alți câțiva angajați ai firmei Diferit erau tupilați pe undeva pe la umbră, dar s-au activat imediat ce au înțeles că vor fi vedete…

Da, constatea esențială este că acești băieți de pe șantier NU AU ABSOLUT DELOC NICI O FORMĂ DE PROTECȚIE, sub imaginea unui echipament adecvat, din care face parte și CASCA DE PROTECȚIE.

Muncitori adunați grămadă la o poveste de șantier

Fără CASCĂ DE PROTECȚIE

Sunt, de altfel, singurii muncitori din zonă

Da, pe șantierul din centrul Clujului, care-i pune pe toți la grea-ncercare, care nu poate fi evitat de nimeni, pe unde trec funcționarii dimineața cu mașinile de serviciu, nimeni n-a observat că acești muncitori NU AU CASCĂ DE PROTECȚIE. 

Ce părere au cei de la INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ CLUJ pe acest subiect?

Fiți pe pace! Dacă în centrul orașului legislația privind protecția muncii este încălcată în mod flagrant, fără ca cineva să se autosesizeze, în rest suntem vraiște, exact ca șantierul Ferdinand. 

Pentru cel puțin 11 luni de zile.

Hai, spor la pauză!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *