Justitie

Vestita procuroare Anemaria Cireap pleacă în pensie de pe funcția de magistrat la Parchetul Curții de Apel Cluj

Scris de 472

La scurt timp după ce Elena Botezan, ex-șefa DNA Cluj a plecat în pensie de pe funcția de judecător la Curtea de Apel Cluj, fosta ei ”parteneră” în perioada de glorie a serviciului teritorial de la Cluj, Anemaria Cireap și-a depus și ea solicitarea de pensionare.

Marți, 11 ianuarie, Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a supus la vot ordinea de zi prin care i s-a aprobat doamnei procuror Cireap solicitarea. 

În urmă cu un an de zile, Ziar de Cluj a scris despre plecarea subită de la DNA Cluj a doi procurori soț și soție. Era vorba despre Anemaria Cireap, care a optat pentru plecarea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, împreună cu soțul ei – Daniel Isaia, care a urcat la Parchetul General al României. 

Spre deosebire de Isaia, Anemaria Cireap a făcut ”istorie” în perioada de glorie a DNA Cluj (2013-2016) când serviciul teritorial era condus de Elena Botezan. Cele două magistrate au semnat cele mai sonore dosare de corupție care vizau politicieni, funcționari publici și afaceriști interceptați pentru șpăgi, contracte fictive sau preferențiale. 

O parte din aceste dosare s-au încheiat cu condamnări cu executare, în prezent fiind pe rolul instanțelor încă două: cel al ex-șefului ISCTR Cluj, Rareș Pop și cel al ex-directorului AJOFM Cluj – Don Daniel. 

Garda veche, la pensie

Pensionarea doamnei Anemaria Cireap încheie un capitol al procurorilor care au întocmit cele mai multe dosare din istoria DNA Cluj. Spunem asta pentru că anul trecut, dintre foștii procurori de la DNA Cluj a mai rămas doar Ionuț Vasile, fiind admise cererile de pensionare pentru: Elena Botezan, Anca Mărincean și Meda Titu. În prezent ST Cluj a DNA este condusă de ultimul rămas din ”gașca veche”, procurorul Ionuț Vasile, a cărui reputație depinde în următoarea perioadă de condamnarea sau achitarea lui Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, pentru care acesta a întocmit două rechizitorii. ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 4 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 6 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 8 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 8 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 10 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 10 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 11 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 12 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE