In vizor

VEŞTI BUNE: Boc ne promite că s-ar putea să-l vedem pe Şurubaru depunând efort la remontarea stăvilarului anti-gunoi de pe Someş pentru banii de city manager pe care-i primeşte. Sperăm la măcar o fotografie în care să indice cu degetul

Pentru că ieri a fost informat prin presă că suntem inundaţi de deşeuri pe Someş din amonte, Emil Boc şi-a dezmorţit azi limba la una dintre emisiunile sale de chitanţier şi a promis că va remonta „stăvilarul” gonflabil (sau metalic, că nu mai ştim din ce e făcut) de pe Someş. Cel care a costat vreo 60.000 de euro şi era o barieră gonflabilă care s-a dezumflat la primul contact cu o canapea venită din Floreşti. Aşa că Şurubaru a umflat-o la loc şi a remontat-o. Dar a cedat din nou. Aşa că a treia fotografie cu stăvilarul a fost cu Boc şi Tarcea (fără Şurubaru), admirând un stăvilar cu plasă din metal. Acest stăvilar OSĂ fie montat, zice Boc, imediat ce se termină lucrările de amenajare prin dală, multă dală, ale malului Someşului (niciodată navigabil).

Cum vă ziceam, Someșul Mic s-a umplut de deșeuri, mai ales din cauza faptului că stăvilarul, care mai oprea din gunoie, a fost scos. Emil Boc promite că, imediat ce se vor termina lucrările din zona Someșului, va fi pus la loc.

„Suntem inundați de PET-uri și deșeuri din amonte. Plătim oalele sparte pentru că cei care se află în amonte de Cluj-Napoca nu respectă legislația.

Am desființat stăvilarul din cauza lucrărilor din zona Someșului. Îl vom monta înapoi. Așteptăm să se finalizeze lucrările că să îl reamplasăm”, a declarat primarul Emil Boc la emisiunea sa de chitanţier.

Şi asta OSĂ se întâmple în aprilie sau cel mai târziu în mai – chestia cu remontarea stăvilarului. Sperăm ca atunci să-l vedem scos pe teren, din hibernare, pe city managerul municipiului Şurubaru. Avem o fotografie cu el şi cu Someşul curat, cum numai el ştia să-l cureţe, mai jos. Dacă-l vedeţi, anunţaţi-ne şi pe noi, suntem îngrijoraţi. Mulţumim!