Vocea ta

INCREDIBIL! Domnilor, doamnelor, domnişorilor, domnişoarelor de la Electrica Furnizare, Electrica Distribuţie, vi se pare normală, măcar legală, această situaţie?

Vă semnalez o situație incredibilă cu care se confruntă proprietarii apartamentelor din Cluj Napoca de pe strada Anton Pann nr.12-16 corp C și D.

Redau mai jos sesizarea pe care am făcut-o atât la ANPC și  cât și la ANRE, cu rugămintea respectării confidențialității datelor personale

În data de (…) februarie 2023 am încheiat CONTRACTUL de furnizare a energiei electrice (…) cu SOCIETATEA ELECTRICA FURNIZARE. Mentionez că blocul în care este situat apartamentul a fost alimentat cu energie electrică de către antreprenorul care l-a construit, pe organizare de șantier. În situația mea sunt toți proprietarii de apartamente din acest bloc.

După o lună de la data încheierii contractelor cu Electrica Furnizare au venit cei distribuție, DAR, fără nicio explicație, au montat contoare electrice numai la câteva apartamente – în condițiile în care toți aveam contracte de furnizare a energiei electrice încheiate din luna februarie.

Având în vedere faptul că după o lună de zile de la data semnării contractului nu a fost montat contorul electric, am trimis în DATA DE 14 MARTIE 2023 o sesizare pe :office.cluj@distributie-energie.ro – așa cum mi-au sugerat după o discuție telefonică cei de la Electrica Furnizare SA.

Nu am primit niciun răspuns, nici eu, nici ceilalți proprietari fără contoare, care, asemeni mie au sesizat în scris furnizorul despre această situație de neexplicat. În schimb, în data de 21 MARTIE 2023, tuturor proprietarilor care nu aveau contoare electrice din blocul de pe Strada Anton Pann nr. 12-16 corp C – Cluj Napoca – li s-a ÎNTRERUPT furnizarea energiei electrice.

INCREDIBIL, în condițiile în care TOȚI au contracte încheiate cu ELECTRICA FURNIZARE în luna FEBRUARIE 2023.

Astfel, familii cu copii mici sau persoane în vârstă au fost lăsați pe întuneric fără nicio explicație. Am sunat la serviciul Clienți atât pe furnizor cât și pe cei de la distribuție, care însă preț de 6 ore m-au pasat între ei, dând vina fiecare pe celălalt. Deși, nu e corect din parte furnizorului.

Eu am încheiat contractul cu cei de la ELECTRICA FURNIZARE și nu cu cei de la distribuție. În urma SESIZĂRILOR telefonice la serviciul „Clienți”  ELECTRICA FURNIZARE, mi s-au înregistrat două sesizări sub. nr. 1442698 din 21.03.2023 și nr. 2380302490 din 22.03.2023. Ca prin minune, la o jumătate de oră de la întreruperea furnizării energiei electrice în cazul locatarilor cărora nu li s-au montat contoare electrice, în bloc a apărut un electrician – care s-a recomandat a fi de la ELECTRICA FURNIZARE și care a propus ca soluție de rezolvare legarea celor fără contoare la contoarele vecinilor!(?).

Astfel, în după – amiaza zilei de 21 martie 2023, domnul în cauză a lucrat la tabloul electric și i-a trecut pe cei fără contoare pe consumul celor cu contoare care au avut bunăvoința să-și ajute vecinii.

Pentru asta a CERUT și a ÎNCASAT 200 de lei de la fiecare proprietar care nu avea contor electric!!! Practic, într-o oră a încasat cel puțin 3.000 lei, fără însă a da chitanță pentru sumele încasate!!!

Aspect pe care l-am sesizat furnizorului în discuțiile telefonice – situația însă nu l-a intrigat și nici nu și-a asumat problema, deoarece m-a transferat de fiecare dată la un număr de telefon de dispecerat al celor de la distribuție.

Care dispecerat m-a rugat să nu-i mai sun că ei au montat contoare numai celor înscriși pe o listă transmisă de furnizor.

CA URMARE : astăzi, în imobilul din CLUJ NAPOCA, str.Anton Pann nr. 12-16 corp C, apartamentele SUNT CONECTATE CÂTE DOUĂ la un contor electric, liftul nu mai merge, iar scara blocului e în beznă absolută! Și pentru acest „CONFORT” am dat fiecare câte 200 de lei electricianului angajat la ELECTRICA FURNIZARE, cu care am încheiat contractele de furnizare energie electrică încă de la începutul lunii februarie 2023!

Mă întreb cât va mai avea bunăvoință să-mi dea curent electric vecinul meu și câți băieți deștepți electricieni se vor mai perinda pe la ușile noastre să cupleze sau decupleze contra cost contoarele electrice între ele, încasând astfel ilicit sume semnificative de bani? Aceasta nu cade sub incidența Codului Penal?