In vizor

Verde pentru protejatul lui Boc. Rosu la alte proiecte imobiliare

Vechiul „prieten” al primarului Emil Boc, acum coleg de partid, ajuns dezvoltator imobiliar peste noapte, se află în mijlocul unui scandal pentru viitorul hotel pe care vrea să-l construiască în Cluj Napoca. 

Prin firma Dafo Logistics, consilierul local Ovidiu Florian vrea împreună cu Aurel Dezmirean să ridice o clădire pe strada Anton Pann. Dacă pe parte administrativă, liberalul are verde la dezvoltare, cu o consultare publică de formă, în teren lucrurile stau altfel. Aparent, vecinii din zona unde acesta doreste să construiască 16 apartamente se opun invocând faptul că Societatea Comercială a a acestuia nu are toate avizele necesare. 

În altă ordine de idei, luna aceasta, primarul Emil Boc a transmis un mesaj importat comunității atunci când a anunțat că există peste 50 de proiecte imobiliare blocate în Cluj-Napoca. 

Într-un material publicat de Ziua de Cluj, colegul lor de partid, viceprimarul Dan Tarcea a explicat că este vorba de proiecte imobiliare de mare amploare cu zeci de apartamente. De aici tragem concluzia ca Ovidiu Florian împreună cu Aurel Dezmirean nu se încadrează la această categorie.

Potrivit lui Tarcea, arată cei de la Ziua de Cluj, zonele marcate cu roșu pe harta Clujului sunt, în ordine, Borhanci, Bună Ziua și Soporului. Loc de construit ar exista, mai ales în Borhanci și Sopor, dar problema este artera de acces. Dimineața se iese cu infinită dificultate din cele două cartiere noi ale orașului. În ceea ce privește cartierul Bună Ziua, studiile arată că portabilitatea străzii se apropie de 100%. Vestea proastă pentru dezvoltatori este că luminița de la capătul tunelului este departe.

Important de menționat este că zona în care vrea să construiască micul consilier local e în apropierea Pieței Abator-Piața Mărăști. E greu de crezut că nu încadrezi o astfel de zonă ca fiind cu trafic încarcat. Clujeni, voi cum circulați în zonă ? E loc de mai multe blocuri ? 

 

 

Tarcea, dator la Florian

Pe lângă susținerea politică și profesională de care Ovidiu Florian se bucură de la Emil Boc, se mai adaugă și istoricul cul Dan Tarcea. Vorbim de firma viceprimarului Tarcea(RONIV SRL) care a intrat în insolvență și care are datorii la Ovidiu Florian. Amanunte despre insolventa firmei vicepriparmului au fost publicate intr-un material pe Gazeta de Cluj. 

„Am avut o  relație contractuală cu ei(n.red Roniv) încă de acum 10 ani. Întotdeauna și-au plătit serviciile față de noi. Nu știu să spun, de ce au ajuns în incapacitate de plată. Tarcea mi-a povestit că au o problemă financiară și au foarte mulți bani de recuperat. Așa e în afaceri: dai marfa la unu-altul, care la rândul lui dă faliment și nu mai poți recupera banii. În urmă cu ceva timp, Dan Tarcea mi-a zis să mă înscriu la masa credală. Ulterio am întrerupt colaborarea cu ei. Nu sunt inconștient să iau alte decizii decât în favoarea firmei mele. Nu știu ce s-a întâmplat în societatea Roniv. La un moment dat am  mai vorbi cu el și l-am întrebat de ce a ajuns în incapacitate de plată și mi-a povesti că a primit numeroase țepe. Eu nu sunt în  măsura să vă spun ce produse s-au transportat de către Dafo Logistic pentru Roniv, deoarece eu nu am verificat ce era transportat. Singurul lucru ce m-a interesat era să nu fie produse periculoase. Pentru ei efectuam transporturi în toate regiunile țării unde aveau nevoie. Trebuie să menționez că Dafo Logistic efectuează mii de curse și noi nu suntem atenți la amănunte de tipul ce se transportă. Aceste informații sunt trecute în CMR-uri”, explica atunci liberalul din Consiliul Local, Ovidiu Florian.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *