Din oras

Otravă împrăștiată în oraș. Așa înțelege să facă deratizarea firma angajată de Primărie?

Joi seara, pe malul Someșului și în câteva locuri din cartierul Plopilor, clujenii care își plimbau câinii au găsit în mai multe locuri otravă, despre care presupun că a fost “uitată” de muncitorii de la firma Coral, care au făcut deratizare în zonă. Oamenii au sunat la Coral, iar reprezentanții firmei au promis că se vor deplasa la fața locului pentru a înlătura otrava.

Grămăjoare cu otravă pentru rozătoare au fost observate joi seara, pe malul Someșului și în cartierul Plopilor. Pe grupurile de protecție a animalelor de pe rețelele de socializare au fost publicate fotografii, oamenii fiind revoltați că atât câinii cât și copiii ar putea mânca din respectiva otravă.

“În această seară d-na Sanda a găsit pe malul Someşului aproape 1 kg de otravă aruncată în zona sălciilor unde se intră în apă (apa este mai mare). SHARE PLS şi ATENŢIE LA CÂINI!- să nu fie şi în altă parte!!”, a scris un utilizator Facebook.

Potrivit celor care au semnalat problema, au mai fost găsite grămăjoare cu otravă și în alte zone din oraș. Oamenii au sesizat Primăria, în speranța că cineva va merge și va remedia problema.

“Încă o doamnă a semnalat că şi în cartierul Plopilor s-au găsit astfel de otrăvuri, aşa la liber. Am trimis o sesizare la Primărie: Domnule primar, oare aşa se face deratizare într-un oraş civilizat de 5*? Otrava este aruncată lângă copaci, fără afişe, fără nici o protecţie?!! Şi în cartierul Plopilor s-au văzut astfel de otrăvuri aruncate. Există un responsabil pentru o astfel de deratizare? Fotografia este de pe malul Someşului vis-a vis (aproape) de restaurantul Sinaia. Să zicem că nu ne pasă de câini, dar un copil mic dacă se apleacă şi bagă în gură câteva bucăţi din aceste bombonici albastre!?”. Să vedem domnul primar ce zice?!”, a arătat, într-o postare, un alt utilizator Facebook.

Oamenii au sunat și la firma Coral. Aceștia au promis că se vor deplasa în cel mai scurt timp la fața locului.

“În această dimineaţă am sunat la CORAL, cei pe care i-am bănuit că au făcut deratizarea. Trebuie să fiu obiectiv şi să recunosc că aceştia mi-au promis că imediat trimit o echipă să verifice în Plopilor şi pe malul Someşului ce s-a întâmplat. M-au resunat şi mi-au mulţumit pentru atenţionare. Părerea mea este că au fost foarte receptivi la sesizarea noastră. Poate că nu ar strica ca aceste anunţuri/afişe cu deratizarea să fie puse mult mai des. Se pare că dacă luăm atitudine lucrurile se mişcă”, au mai scris utilizatorii Facebook.

Reprezentanții firmei Coral recunosc că otrava le aparține și își cer scuze pentru eroare. O echipă de muncitori a fost trimisă la fața locului și a remediat problema.

„Unul dintre domnii care a postat fotografia pe Facebook m-a sunat în dimineața aceasta și am și rezolvat și problema, în sensul că i-am explicat domnului că de regulă se pun în galerii aceste substanțe și nu știu cum de s-au văzut. Am trimis echipa acolo, a completat cu afișe, ca să fie ok să nu se întâmple, Doamne ferește, să mănânce un animăluț și i-am rugat pe băieți să remedieze în sensul în care să bage mai adânc în galerie și ce este la suprafață să se ridice. Se mai pot întâmpla și astfel de lucruri pentru că este un obiectiv pe un domeniu public nesupravegheat. Noi ne cerem scuze și nu ne dorim sub nicio formă să se întâmple așa ceva, mai ales că și noi suntem posesori de animale, dar uitați că se mai întâmplă”, au declarat reprezentanții firmei Coral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *