Justitie

Vasile Pușcaș, încă o rundă victorioasă în scandalul cu viitorul parc din Zorilor

Edilul Emil Boc a lansat o serie de declarații politice cu privire la victoriile pe care le obține în demersul său de a-l expropria forțat pe afaceristul sătmărean Vasile Pușcaș. Primarul municipiului susține că a câștigat toate procesele care au ca obiect terenul din Zorilor, unde dorește amenajarea unui parc pe terenul pe care sătmăreanul urma să construiască un proiect imobiliar de proporții.

Litigiile dintre firmele lui Vasile Pușcaș și Primăria Cluj-Napoca se întind în mai toată Transilvania, la instanțe din Bistrița-Năsăud, Satu Mare, Cluj și Bihor. Însă victoriile la unison despre care a vorbit Emil Boc se transformă în înfrângeri. Florisal a transformat azi o astfel de victorie în înfrângere, prin sentința pronunțată în dosarul 2639/83/2019 [ Florisal împotriva UAT Cluj, anulare HCL 554/2019] la C.A. ORADEA (Secția de contencios administrativ și fiscal).

„Admite recursul declarat de recurenta-reclamanta sc Florisal S.A., în contradictoriu cu intimații-pârâți: Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca și UAT Municipiul Cluj-Napoca, împotriva sentinței nr. 8/ca din 12.01.2021 pronunțată de Tribunalul Satu Mare pe care o casează cu trimitere pentru o noua judecare la aceea instanță ținând cont de considerentele prezentei decizii. Cheltuielile de judecată vor fi avute în vedere la rejudecarea cauzei. Hotărârea este definitivă”, se arată în minuta instanței de la Oradea.

Cele 16 procese despre care edilul Emil Boc vorbește public sunt încercările repetate ale lui Vasile Pușcaș de a-și minimaliza pierderile pentru terenul din Zorilor.
Concret, investiția în parcul propus pentru cartierul Zorilor a fost estimată la aproape 19 milioane de lei, iar din acești bani, proiectanții au prevăzut estimativ pentru despăgubirile destinate exproprierii terenului de la Florisal suma de 9,2 milioane de lei. Cu privire la estimările de despăgubire pentru terenul respectiv, societatea a dat în judecată municipalitatea clujeană, Florisal cerând despăgubiri de circa 20 de ori mai mari, adică 202 milioane de lei.