Politica

Vasile Dîncu reacționează la războiul liberalilor: „Nu vom fi afectați de schimbarea liderului PNL”

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, afirmă că o eventuală schimbare a liderului PNL nu ar afecta funcționarea coaliției de guvernare: „Sunt mai importante ţintele decât persoanele”.

„Cred că în această coaliţie sunt mai importante ţintele decât persoanele, aşa încât eu cred că nu vom fi afectaţi dacă va fi o schimbare în politica partenerilor noştri de guvernare din acest moment, a PNL. Cred că ne-am asumat cu toţii aceste obiective şi cu siguranţă că le vom duce mai departe, indiferent cine este la conducere”, spune președintele CN al PSD, Vasile Dîncu, scrie Mediafax.

El a fost întrebat, joi, despre o eventuală schimbare la conducerea PNL. Liderii PNL care îi cer demisia lui Florin Cîțu de la președinția partidului speră „la o cale amiabilă”, respectiv o demisie a acestuia, în caz contrar va fi convocată o ședință a Consiliului Național.

„Noi sperăm la o cale amiabilă, adică să înțeleagă care e realitatea și să renunțe (la președinția partidului – n.r.). Dacă nu, vom convoca un Consiliu Național pentru a tranșa situația”, au declarat miercuri seară surse din conducerea PNL.