Eveniment

Vasile Dîncu, la inaugurarea centurii ocolitoare a Satului Mare: „Fiecare municipiu din România ar trebui să aibă o centură ocolitoare”. Cluj-Napoca n-are!

Varianta ocolitoare a municipiului Satu Mare, în lungime de aproape 20 de kilometri, a fost dată în circulaţie vineri, în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrului Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, respectiv a viceprim-ministrului Kelemen Hunor.

Ministrul Lucian Bode, care a deţinut şi funcţia de ministru al Transporturilor, a subliniat faptul că termenul de cinci ani, în care a fost finalizat proiectul, este mult prea mult pentru a da în trafic 20 de kilometri. E, dar Cluj-Napoca avea proiectată Centura ocolitoare încă din 1966 (secolul trecut!). Dar autorizațiile inutile şi iute expirante, dar fără număr, fără număr, au stricat totul. Plus poveştile cu peşti despre inutilitatea acestei Centuri şi utilitatea metroului şamd. Clasa noastră politică iute îşi găseşte scuze, nu chiar atât de iute cum îi cresc averile…

Prezent la tăierea panglicii, ministrul Vasile Dîncu a subliniat că acesta este un proiect istoric pentru municipiul Satu Mare, dar şi pentru judeţ şi pentru regiune, punctând:

„Fiecare municipiu din România ar trebui să aibă o centură ocolitoare, fiecare oraş şi până la urmă fiecare localitate prin care trece un drum naţional sau chiar un drum mai aglomerat de altă categorie şi de aceea trebuie să căutăm acele posibilităţi prin care să dezvoltăm infrastructura mare, infrastructura rutieră.

„Sigur, trebuie să ne gândim şi la autostradă, trebuie să ne gândim şi la căile ferate şi la alte investiţii, dar sunt convins că împreună, dacă vom reuşi să colaborăm, vom găsi acele soluţii, inclusiv financiare, prin care pentru pentru locuitorii din această regiune şi nu numai, din toate regiunile României, vom putea aduce investiţii substanţiale, vom putea crea locuri de muncă, vom putea crea condiţii pentru a atrage investitori, într-o lume complicată”, a menţionat viceprim-ministrul Kelemen Hunor.