Din oras

DE CE MERITĂ POLIŢIŞTII LOCALI SPOR DE OBEZITATE 15% DIN SALARIU: Baza sportivă „La Terenuri”, devastată cu graffiti înainte de a fi inaugurată!

Baza sportivă „La Terenuri” din cartierul Mănăștur a fost vandalizată. Nici nu a fost inaugurată încă, dar deja a fost „mâzgălită” cu graffiti.

Baza sportivă „La Terenuri”, devastată cu graffiti înainte de a fi inaugurată / Foto: Facebook

Baza sportivă „La Terenuri” a fost finalizată la începutul lunii iulie, dar încă nu a fost inaugurată. Acum se află în faza de recepție a lucrărilor.

Între timp, ne zice activistul clujean Szakats Istvan (cu poze, să înţeleagă şi funcţionarii bine mituiţi salarial ai lui Emil Boc):

„În orașul smart de cinci stele magnet, becurile de la La Terenuri ard toată ziua, apoi noaptea e beznă. Ca să nu-i sară iar cetățenii ăia proști în cap că s-a depășit iar termenul, Boc a convenit cu firma să dea jos repejor gardurile. Doar că nu înțeleg cum vine cu responsabilitatea legală în caz de vreun accident având în vedere că lucrarea e nerecepționată.  Juridic vorbind, copii mănășturenilor se joacă acum pe un șantier? – întreb și eu pe juristul din domnul primar.”

În plus, să-şi justifice obezitatea şi poliţiştii locali Cluj-Napoca, investiția de 26,5 milioane de lei a Clujului a devenit o bătaie de joc pentru unii și, din păcate, situația nu este una izolată.

Baza sportivă „La Terenuri”, o bătaie de joc pentru unii clujeni / Foto: Facebook

Chiar la finalul lunii iunie 2022, presa locală a semnalat că pasarela pietonală peste Someș din Grigorescu a fost și ea mâzgălită cu graffiti înainte de inaugurare.

Tot atunci, mai mulți clujeni au spus că acest lucru se întâmplă și la skate park și la podul din Mărăști unde desenele făcute de artiștii stradali sunt ulterior acoperite cu „mâzgăleli”.

Se pune praful pe aparatul de curățat graffiti al Primăriei

Pe la finalul anului 2019, Primăria Cluj-Napoca a achiziționat o instalație ecologică de curățat graffiti-uri, să aibă şi Şurubaru cu ce ieşi în lume să ne arate că există, că-şi merită salariu de „sitimenejăr” şi sporul de coloană vertebrală şi obezitate. Instalaţia o foloseşte municipalitatea să-şi facă porţia de abur Emil Boc când iese la aburit electoratu, altfel nu am văzut să fie folosită, din moment ce multe clădiri și poduri ale orașului sunt încă împânzite de „mâzgălituri”.

„Poate ar trebui să le aducem aminte că aparatul respectiv există și ar trebui folosit”, a spus un clujean, făcând referire la instalația ecologică menționată mai sus, când a fost semnalat cazul pasarelei „mâzgălite” din Grigorescu.

Primăria Cluj-Napoca a început pe 8 ianuarie 2020 curăţarea pereţilor clădirilor din oraş de inscripţiile graffiti cu această instalaţie mobilă ecologică pe bază de apă sau abur sub presiune, însă de atunci nu s-a mai auzit nimic de ea.

Instalaţia a costat aproape 250.000 de lei, circa 50.500 de euro.

PS: Vorba fotografiei de început, poate Emil Boc ar putea începe să se ocupe de proiectul de pensionare. Că prea mult clăbuc a produs în ultima vreme…

Azi, pus în faţa unui microfon prietenos, pe banii noştri, întrebat fiind dacă va candida la Primărie şi în 2024, Emil Boc a produs mult clăbuc şi abur: „Aceste lucruri n-am cum să vi le spun acum. Am prea multe treburi importante de făcut pe masă, numai ieri am aprobat proiecte de 240 de milioane de euro, pentru care trebuie să găsesc modalitatea de a le împinge spre finanțare. Toate la timpul lor. Om vedea la vremea și la momentul respectiv ce decizii vom lua. Până atunci, am fost aleși în acest mandat să ne facem datoria, să ducem Clujul înainte și să ne mândrim cu acest oraș, pentru că are oameni minunați și merită tot ce-i mai bun și asta facem acum”.

E cu treaba importantă de a-şi mitui salarial cei 1200 de angajaţi care, împreună cu familiile şi conoscuţii să ştie cui să aplice recunoştinţa ştampilei la vot.