In vizor

Vanzatoarea de porumb din Parcul Central, hartuita in continuare de Politia Locala

Doamna Maria, femeia care de ani de zile le vinde clujenilor porumb fiert in Parcul Mare nu se poate bucura nici acum de intrarea in legalitate. Desi a primit autorizatie in luna mai, cinci politisti locali vin mereu sa o alunge, acuzand-o ca si-ar fi falsificat actele.

Incidentele au avut la sfarsitul saptamanii trecute.

“Au venit la mine in parc cinci barbati in uniforma, mi-au cerut actele si, cand le-am aratat, mi-au spus ca sunt false. Asa le-am primit de la primarie: cu semnatura primarului Boc, dar nu i-au mai pus stampila. In plus, acolo unde scrie locul unde am voie sa vand scrie doar strada “George Cosbuc intrare”, in loc de “intrare in Parcul Central”. Nu e vina mea ca au scris asa”, a relatat vanzatoarea de porumb fiert, pentru Ziar de Cluj.

Femeia a povestit ca oamenii legii au vrut sa ii confiste actele.

“Nu am vrut sa le dau, am zis ca daca vor, le las o copie. S-au purtat cu mine ca si cum eram ultimul om. Le-am spus sa sune la primarie, ca doamnele acre mi-au dat autorizatia a spus sa sun la ele daca sunt probleme. Politistii mi-au spus ca au sunat deja si ca nu figurez nicaieri. De doua ori au venit la mine in parc, si sambata, si duminica, fara sa ii verifice si pe ceilalti care vindeau pe acolo”, s-a plans doamna Maria.

Banii provenit din vanzarea porumbului pe strada sunt principala sursa de venit a familiei sale. Sotul ei lucreaza doar cand gaseste de lucru in constructii si doar temporar. Cei doi au o fetita de sase ani si jumatate. Locuiesc in zona pietei Mihai Viteazul, in casa mamei femeii.

“Porumbul il compar de la piata IRA, dupa care il fierbem acasa. Fac asta de 6 ani, din care abia ultimele doua luni legal. Eu am vrut sa lucrez legal, dar pana in mai nu mi s-a raspuns la cererile de autorizare. Am mai vandut pe Memorandumului, pe la stranduri si, acum, in parc. Se bucura oamenii cand ma vad cu porumbul, se cumpara tot in foarte putin timp. O sa ma duc azi dupa-masa la primarie, dupa ce merg cu fetita la doctor, ca e un pic racita”, a mai spus doamna Maria.

E aceeasi vanzatoare pe care consilierul lui Emil Boc, Peter Pal, a vrut sa o ia pe sus cu Politia Locala din centrul Clujului in urma cu un an. In luna mai, in plina campanie electorala, femeia a primit autorizatia pentru care facea cereri de ani de zile, dupa care a facut alte cereri de prelungire.

“Nu am primit confirmarea, doar ceva hartii ca trebuie sa platesc taxa”, a mentionat doamna Maria. 

Oficialii Biroului Mass-Media din cadrul Primariei Municipiului Cluj-Napoca au precizat ca Politia Locala a facut controale asupra tuturor comerciantilor aflati in Parcul Mare. 

„Nu a fost vizata in mod special vanzatoarea de porumb fiert si nu a fost vorba, in nici un caz, sa fie acuzata de falsificari. Vom face verificari in acest caz”, a precizat Iulia Persa, sefa biroului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *