FOTOGRAFILA

Vânătorii de nesimțire: Șmecherașii cu bolizi care șicanează în trafic punând în pericol viața altora

Din păcate, genul acesta de situații, al șoferilor extrem de agresivi în trafic care, prin atitudinea lor, pun în pericol viața celorlalți participanți la trafic, este des întâlnită. Am avut parte de situații în care șoferi deviați comportamental au blocat mașini în trafic, sau, mai grav au recurs la manevre care au pus în pericol viața altor persoane. Recent, un astfel de caz s-a soldat cu un dosar penal. Anul trecut, în septembrie, un bărbat care conducea un VW Touareg, a fost filmat în timp ce a produs un accident rutier în apropierea fântânii Miorița din București. Practic, individul a făcut o manevră de şicană în trafic, scoțând de pe carosabil pe trotuar o mașină care l-a enervat. În urma manevrei, o femeie aflată pe trotuar era să-şi piardă viaţa.

Prin 2011 a existat o propunere din partea șefului Poliției Române ca cei care recurg la astfel de manevre în trafic să rămână doi ani fără permis de conducere, dar nu s-a mai auzit nimic cu privire la această propunere. Motiv pentru care astfel de șicane se întâmplă frecvent. Una ne-a fost descrisă azi de către un vânător de nesimțire din oraș:

Îi știți pe ăștia? Mâna sus cine a întâlnit măcar un șmecher cu mașină tare și cu bun simț puțin, care pune viața altuia zilnic în pericol doar pentru că poate. Azi dimineață la semafor îmi taie calea și mă împinge pe altă bandă ca să poată să prindă verdele, venind din capătul coloanei. Să îl facem celebru, zic. #țăran

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *