Focus

Valeriu Gheorghiță ”executat” de Ciucă prin avansare ca șef al spitalului SRI. În locul său a fost numit ”chiloțarul” Andrei Baciu

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a fost desemnat preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată marţi în Monitorul Oficial.

Andrei Baciu, „ministrul în chiloți”, așa cum a fost numit pe Facebook de către internauți, este soțul Ioanei, fiica lui Doru Laurian Bădulescu. Cariera sa politică a explodat după nuntă. Doru Laurian Bădulescu, cunoscut ca nașul afacerii „Sterling”, a fost secretar de Stat pe Mediu, senator din partea PDSR și preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov. Baciu este cum s-ar zice liberal de-al nostru, din popor.

Doru Laurian Badulescu a negocitat in urma cu cincisprezece ani cu primii investitori ai afacerii din zona Insulei Serpilor, din pozitia de presedinte al ANRM, dar si de presedinte al Consiliului Director al companiilor Enterprise Oil si Canadian Oil. Laurian Badulescu a fost primul presedinte al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale si cel care a negociat din partea statului roman creanta libiana a Rompetrol pentru care a fost cercetat penal Dinu Patriciu. Ulterior, Doru Badulescu a devenit actionar minoritar in afacerea Rompetrol si, apoi, omul care a negociat privatizarea Petrom. Insusi Doru Badulescu recunoaste pe site-ul Ministerului Mediului ca este principalul autor la elaborarea Legii petrolului si legii minelor si ca a aratat deschidere in atragerea marilor investitori: Amoco, Shell, Enterprise Oil si Canadian Occidental care au semnat, in 1992, acordurile de explorarea cu Rompetrol a unor zacaminte in Romania. Doru Badulescu a fost secretar de stat pe Mediu in Guvernul Boc din 10 februarie 2009. De asemenea, Doru Badulescu apare si in stenogramele dosarului de „spionaj” al privatizarilor strategice din energie, avandul ca principal pion pe bulgarul Stamen Stanchev. Doru Laurian Bădulescu a fost senator in legislatura 1996-2000 ales in judeţul Ilfov pe listele partidului PDSR. Prin urmare, inca un traseist ”de-al lor”, nu de-al romanilor.

Printr-o altă decizie, premierul a constatat încetarea calităţii de preşedinte al CNCAV a lui Valeriu Gheorghiţă, şef al Centrului Medical de Intervenţie Epidemiologică la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davilla”, cunoscut drept ”Spitalul SRI”.

„De astăzi, parcursul meu profesional atinge o altă etapă. O etapă care mă onoreaza, dar care mă și responsabilizează, în egală măsură. Numirea mea în funcția de comandant al Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Agrippa Ionescu“ deschide un alt drum al provocărilor, însă împreună cu întreaga echipă de conducere și personalul medical vom duce mai departe tradiția acestei unități medicale de renume”, spune fostul președinte al comitetului care coordonează campania de vaccinare anti-COVID.