Din oras

Valer Suciu, belferul sindicalist de la Primarie

Scris de 272

Liderul Sindicatului Civitas din cadrul Primariei Cluj-Napoca, Valeriu Suciu, se afla in centrul unui scandal izbucnit in institutie odata cu venirea primaverii. Conform StirideCluj.ro, peste 400 de angajati ai Primariei il acuza pe Suciu ca ar cheltui abuziv banii proveniti din cotizatii.

Functionarii din Primarie ar fi nemultumiti de mult timp de deciziile liderului Civitas si condamna modul in care au fost negociate in trecut contractele colective de munca. Picatura care a umplut, insa, paharul a fost invitatia pe care fiecare dintre angajatii Primariei a primit-o, zilele trecute, la petrecerea organizata cu ocazia zilei de 8 Martie, pe banii sindicatului. Oamenii spun ca decizia a fost luata fara ca ei sa fie consultati in prealabil, iar acei bani puteau fi folositi in alte scopuri.

“Suntem absolut revoltați de comportamentul lui Suciu, niciodată nu stim ce se face cu banii nostri, nu suntem informati decat dupa ce s-au facut cheltuielile, la cine si pe ce se duc banii, nu ne consulta nimeni. Eu am un salariu de 1.000 de lei și trebuie sa cotizez 14 de lei pe luna pentru un sindicat care nu ma ajuta cu nimic. Am semnat, alaturi de colegii mei, o cerere prin care solicitam expres ca banii pentru petrecere, la care înteleg ca am contribuit si noi prin cotizatii, sa ne fie inmanati sub forma de premiu, pentru ca noi nu castigam cat castiga Suciu. Nu avem bani nici sa ne platim facturile la utilitati si nu avem chef de festivitati ieftine”, a declarat, pentru Stiri de Cluj, M.I, functionar la D.A.S din primarie.

Valer Suciu le-a raspuns scurt si concis: comitetul executiv al Sindicatului Civitas a hotarat ca banii pentru petrecere sa fie dati in avans, fara ca membrii de sindicat sa fie intrebati daca sunt de acord cu destinatia acestor sume. Intamplator sau nu, din acel comitet face parte si Domitru Bobina, vicepresedintele sindicatului Civitas, un alt sef de serviciu din Primarie, platit si din bani publici.

Sindicalistii spun ca Suciu nu se lupta pentru drepturile lor salariale

In adresa cu nr. 7221 din 8 ian 2013 ( doc 5 si referat), Suciu ii informeaza pe sindicalisti ca s-ar putea sa fie nevoiti, in urma sesizarilor Curtii de Conturi, sa restituie sume importante de bani. Pe de alta parte, isi pregateste “victimele” pentru destinul implacabil, restituirea banilor din 2010 pana astazi, alocati fara respectarea legii, ca spor de stabilitate pentru angajatii primariei, conform minutei Sentintei Civile nr 1953/2010. In documentul catre sindicalisti, Suciu spune: “compartimentele de specialitate pot demara, in schimb, procesul de calcul asupra eventualelor sume de restituit, spre a le avea pregatite pentru orice eventualitate”.

“Suciu se ocupa de afacerile lui, nu de interesele noastre. Ne trimite oferte la coafor, la bazine si piscine, la saloane de masaj, la impachetari cu namol, cand noi suntem in c…t pana la gat. Pe noi ne arde Curtea de Conturi la bani si ne someaza sa inapoiem sume din ultimii ani, mii de lei, pe care Primaria este acuzata ca ni le-a alocat ilegal si lui ii arde de petreceri”, a declarat, pentru Stiri de Cluj, R.B, de la Directia de Evidenta a Persoanelor.

Un sindicalist instarit

Conform declarației de avere din 2011, Valer Suciu este unul dintre cei mai bine platiti sindicalisti ai tarii. In 2011, Suciu a incasat un salariu de 40.821 de lei pentru funcția de director al Directiei de Administrare si Paza Proprie din cadrul Primariei Cluj-Napoca, iar din cea de președinte al Federației Naționale a Sindicatelor din Administratie inca 83.362 de lei. Per total, un venit anual de 124.183 de lei, adica 10.380 de lei pe luna.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 17 hours Sport
  Primul şoc în Superliga: U Cluj vrea să îl dea afară pe Erik Lincar și negociază rezilierea contractului!
 • Acum 19 hours FOTOGRAFILA
  Chiar nimeni nu vede chixul “regazonării” de pe Cluj Arena, “orezăria” de acolo? Tișe: “Stadionul este pregătit pentru fotbal”. Doar că “maronul” de pe teren este la fel de vizibil ca şi cel din comunicat
 • Acum 20 hours Analiza
  În Cluj-Napoca există zi de Oser (“Osăr) şi zile de “OSĂ”: Boc dă asigurări că se face Aquapark la Cluj-Napoca. Săptămâna viitoare “OSĂ” anunţe “veștile bune”
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Concert de noapte la utilaj greu pe Clinicilor. Legea e facultativă la Cliuuuj
 • Acum 23 hours Politica
  Guvernul vrea mai multe femei în funcţii de conducere la companiile de stat. „Femeile au nevoie de această şansă”, spune Firea
 • Acum 24 hours FOTOGRAFILA
  Nu trebuie să scoți pe gură cuvinte rasiste, e suficient să ai o atitudine de gen: La ora dezbaterii publice pe justiţie socială de la festivalul de la Pata Rât, primarul Emil Boc intra live pe Facebook cu perechi dansând tango în Cazino
 • Acum 1 day Politica
  O GROAZNICĂ LOVITURĂ PENTRU AGRAMAȚII DE PE REȚELELE DE SOCIALIZARE: Gramatica va deveni probă la “Bacalureat” (sic!)
 • Acum 1 day Eveniment
  Incendiu foarte puternic la un restaurant: focul se manifestă pe o suprafață de 2000 de metri pătrați
 • Acum 1 day In vizor
  Ia uite cum îi curta Partidul Comunist Chinez pe scuteciștii și uaseceriștii României…
 • Acum 2 days General
  Untold, Eco Garden și administrația publică locală își bat joc de U Cluj, de suporteri și de oraș. Priviți pe ce ”orezărie” sunt chemați jucătorii clujeni să se bată cu cei de la Sepsi
 • Acum 2 days Sanatate
  CLUJ: 2000 de cazuri depistate într-o săptămână. De ieri, până azi, încă aproape 400 de cazuri noi
 • Acum 2 days In vizor
  Podului Locomotivei ”OSĂ” fie modernizat ”în curând”. Deocamdată, după 5 ani de la demararea proiectului, mai sunt de obținut câteva avize
 • Acum 2 days PubliNews
  Muzică, film, teatru și bunătăți mediteraneene – surprizele din acest weekend în Iulius Parc
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE