De cartier

Valea Seacă a devenit Valea Plângerii pentru șoferi. În orice moment există riscul producerii de accidente din cauza gropilor

Clujenii care sunt nevoiți să circule pe strada Valea Seacă din Cluj-Napoca se plâng de faptul că își rup mașinile în gropi. Mai mult, pietonii sunt obligați să meargă pe carosabil și își pun viața în pericol. Deși Primăria Cluj-Napoca este asaltată de plângeri, dar deocamdată începerea lucrărilor de modernizare este doar la stadiul de promisiune.

Redăm doar o parte din sesizările clujenilor referitoare la starea extrem de proastă a stării străzii Valea Seacă, total nedemnă pentru un oraș de cinci stele precum Cluj-Napoca:

„Stradă Valea Seacă este într-un stadiu de uzură și degradare deosebit de mare. E plină de gropi, mașinile le ocolesc la viteze mari iar pietonii/bicicliștii sunt în mare pericol de accidentare. De menționat că în lipsa unui acostament, pietonii sunt nevoiți să circule pe suprafață carosabilă. E aproape de neconceput să te deplasezi câțiva metri cu un bagaj, un cărucior sau cu un copil. Vă rog urgentați rezovarea acestei probleme stringente pentru locuitorii și utilizatorii drumului”.

**

„Starea drumului Valea Seacă se degradează din ce în ce mai tare și devine îngrijorător pentru siguranța rutieră. Din pricina șoferilor care ocolesc gropi și canale e aproape suicidal de mers cu bicicletă”.

**

„Ar fi de mare utilitate publică crearea unui drum între strada Valea Seacă și strada Cometei deoarece pe strada Privighetorii s-au construit enorm de multe blocuri și atunci ar fi o variantă de ocolire Baciu și s-ar putea ieși direct la un eventual viitor sens giratoriu lângă Petrom sau semafoare inteligente cu buclă inductivă ca și în Elveția tot acolo la intersecția lângă Petrom”.

**

„Pe Valea Seacă, în capătul nord vest al Clujului, către Popești, starea deplorabilă a drumului pune în pericol participanții la trafic”.

**

„Stradă Valea Seacă e plină de gropi și crăpături în asfalt/beton. E imposibilă deplasarea regulamentară pe bandă de mers din cauza nevoii de a ocoli gropile. Ar fi utilă acoperirea gropilor/crăpăturilor până la reabilitarea completă a drumului”.

**

„Starea drumului este îngrozitor de proastă și predispusă la accidente din cauza șoferilor care frânează brusc sau ocolesc gropile pe sensul opus. Rog Primăria să ia măsuri înainte să se întâmple accident cu victime”.

 

În urmă cu aproximativ două luni, viceprimarul Dan Tarcea spunea că modernizarea străzilor Valea Seacă, Valea Chintăului și Valea Fânațelor ar putea începe, în cel mai bun caz în toamnă.

Pentru Valea Seacă se dorește atât modernizarea carosabilului cât și a trotuarelor.

“Avem și Valea Chintăului, care este în procedură de cadastrare. Până la sfârșitul lunii aprilie o să avem extrasul de Carte Funciară și demarăm procedurile în care să obținem autorizația de construire. Discutăm de la Podul Fetei până la ieșirea din municipiul Cluj-Napoca. Vom face inclusiv trotuarele și partea carosabilă.

Valea Seacă este un alt proiect de aproximativ 2,3 kilometri de la intersecția cu Calea Baciului până la indicatorul de ieșire. Vom reamenaja strada și vom face și trotuare”, spunea Tarcea, în luna martie.

Citește și:

Valea Fânațelor, Valea Chintăului și Valea Seacă vor fi modernizate. În cel mai bun caz, lucrările încep la toamnă